Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Hoponopono módszer

A Hoponopono módszer

Dátum: 28.02.2012

Dr. Ihaleakala Hew Len volt az, aki a oponopono módszert alkalmazta, a hawaii kórház pszichiátriai részlegén, úgy hogy közben egyetlen beteggel sem találkozott. Saját magán dolgozott, és a betegek egyre jobban lettek, ahogy magát gyógyította, tisztította.

A hoponopono az  átalakítás művészete. A megbocsátás művészete. Tökéletessé tenni valamit, a dolgokat jobbá tenni.

Ezt jelenti hawaii nyelven ez a technika, amelyet már egyre több ember ismer és alkalmaz az életében. Egy csodálatosan működő, spirituális technika. Nem kell hozzá semmilyen előtanulmány, tanfolyam, csakis mi magunk. Ezzel a módszerrel önmagad feltétel nélküli szeretetére és elfogadására tanítod saját magadat.

 Történelmileg a Hoponopono gyógyító rendszerhez szükséges egy közvetítő jelenléte is – Gyakran, több embernek kellett végeznie a gyakorlatot hogy a kívánt folyamat végbemenjen. Morrnah átalakitotta a Ho’oponopono technikát olyan módon, hogy a gyógyulás és az átalakulás folyamatában a továbbiakban nincs szükség más személyre. A gyogyítónak sem kell konkrétan találkoznia a kezelendő személyekkel.

A Hoponopononak a feltétele, az hogy az elfogadást és megértést bevezessük a viselkedésmódunkba. El kell fogadni, hogy az  mindenért magunk vagyunk a felelősek, nem a külvilággal van a gond, hanem a belsődben mélyen elraktározott emlékekkel.

Összecseng ez a régi smaragdtábla feliratával: Ahogy fent – úgy lent, ahogy kívül, úgy belül.

Ha azt szeretnéd, hogy életed jobbra forduljon, hogy fejlődj, előrelépj, akkor a következőt kell tenned:

Mindennap, minden helyzetben mondogasd:

Szeretlek. Kérlek, bocsáss meg. Sajnálom. Köszönöm.

Ne címkézd se magad, se a helyzeteket. Ne mondj véleményt. Egyszerűen, ha valamilyen kellemetlen érzés fog el, kezd el mondogatni ezeket a szavakat. Akkor is, ha éppen nyugodt vagy, és nem történt semmilyen esemény. Mivel a módszer a szereteten alapul, a saját magad szeretete és elfogadása a legfontosabb! Megbocsátani önmagunknak a legfontosabb!

Önmagunk tisztítása a legfontosabb!

A benned lévő Isteni energiáhozfordulsz ilyenkor, és kéred a gyógyítást a Világgal, az emberekkel, a helyzetekkelvaló a kapcsolataidban.  Minden hibát, ami megjelent az életünkben, helyre lehet hozni, ezzel a technikával. Hagyd, hogy a folyamat, a módszer megtegye áldásos gyógyító hatását. Idézd fel a szeretet érzését, és mondogasd:

Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Szeretlek. Köszönöm. Mindegy milyen sorrendben mondod, csak mondogasd, hiszen a Te életed, a Te felelősséged, csakis a saját magad tudatalatti emlékeivel van dolgod. Bűntudatot ne érezz, az ősök és a magad negatív energiái, programjai miatt. Nem te tehetsz róla, de a Te felelősséged, hogy a belőled kisugárzó rezgések milyen világot teremtenek meg számodra.

Szeresd magad! Bocsáss meg magadnak és a világnak, és megváltozik minden körülötted!

 

Utoljára módosítva 2013.10.23.

Hagyj hozzászólást

*