Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Meditációs tanfolyam Angélával - 6.Rész

Meditációs tanfolyam Angélával

Dátum: 08.07.2013

Az ingyenes meditációs tanfolyam 6. részében szakértőnk bemutatja Önöknek a meditáció legmagasabb fokát, azaz a spirituális felismerés meditációját. A meditáció e szintjének az elsajátítása, akár több évtizedes gyakorlást és tanulást is igényelhet.

A spirituális felismerés  az a meditáció, amely lehetővé teszi a médiumok számára azt, hogy képek, látomások jelenjenek meg az elméjükben, ennek segítségével láthatnak eseményeket más emberek életéből, de akár gyógyítani is tudnak.

A meditáció célja és módja többféle lehet. Ennek az egyik változata a stresszoldó meditáció.

A Frontiers in Human Neuroscience című szaklapban megjelent tanulmány azért mérföldkő a tudományban, mert sokáig azt feltételezték, hogy az agy tömege a húszas éveink elejére eléri csúcstömegét, onnantól lassan zsugorodni kezd. Korábban azt gondolták, hogy ebbe a folyamatba nem lehet beavatkozni. Ma azonban már ismert, hogy az agy bizonyos mértékig idősebb korban is megőrzi plaszticitását, azaz például a meditáció hatására fizikailag is képes megváltozni. Már korábbi vizsgálatok során is kimutatták, hogy a régóta meditálóknál mind az agy szürkeállományának, mind a fehérállományának a tömege növekedett. (Előbbi az agyi idegsejtek sejttestjeit, utóbbi az idegsejtek egymással kapcsolatot teremtő nyúlványait tartalmazza). Az agykérgi idegsejtek száma felnőtt korban csak nagyon ritka esetben változik.

A mostani kutatás egyik csoportjába 28 férfit és 22 nőt vontak be, átlagéletkoruk 51 év volt, és mindnyájan átlagosan 20 éve meditáltak. A legidősebb résztvevő 71 éves volt, a legrégebb óta meditáló résztvevő pedig 46 éve gyakorolt naponta. A kutatók MRI-felvételeket készítettek a résztvevők agyáról, majd a felvételeket összehasonlították a kontrollcsoport 50 nem meditáló tagjáéval.

A kutatók a meditálóknál az agykéreg egyes területeinek nagyobb fokú tekervényezettségét állapították meg a nem meditálókhoz képest, és a tekervényezettség mértéke összefüggött azzal, hogy az illető mennyi ideje meditál. Eilen Luders kutatásvezető, aki maga is meditál néhány éve, a The New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy a fokozott tekervényezettség feltehetőleg nagyobb kognitív teljesítménnyel jár.

Ezt a feltételezést azonban többen megkérdőjelezik. Érvelésük szerint a meditáció egy újabb mentális képesség, és mint mindenben, sok gyakorlással az emberek ebben is egyre gyakorlottabbak lesznek.

“Az emberek gyakran kérdezik, hogy mit csinálok, amikor ülök csukott szemekkel? Nem hiszik el, hogy ez egy kemény munka, folyamatos mentális erőfeszítés, erőteljes belső figyelem” – mondja  Eilen Luders kutatásvezető.

De a meditáció más élettani változásokkal is jár. Az Amerikai Szívgyógyászok Társaságának egy ötéves vizsgálata szerint a meditáción keresztüli stresszoldás és relaxáció előnyösen hat az előrehaladott szívkoszorúér-betegségben szenvedőkre.

A vizsgálatba 200, a szívbetegség szempontjából nagy kockázatú embert követtek. Közülük százan rendszeresen meditáltak, százan viszont nem. A meditáló csoportban a kutatás ideje alatt 20 szívinfarktus, stroke és egyéb szív- és érrendszeri betegség következett be, míg a kontrollcsoportban 32. A meditálók körében a betegségek később alakultak ki, és alacsonyabb volt a szisztolés vérnyomás. A vizsgálat vezetői szerint a meditáció okozta stresszcsökkentés hatására csökkent a vérben a stresszhormonok szintje, ami révén enyhültek az érelmeszesedéssel együtt járó gyulladásos folyamatok.

Aki rendszeresen és magas szinten meditál, akkor már nem csak saját magán, hanem máson is tud segíteni, a fenti pozitív hatásokat másnál is el tudja érni.

A videó alatt megtalálja a szakértőnk magyarázatát, így minden pillanatban könnyedén visszatérhet az értelmezésekhez.

 

Úgy érzi, nem tudja megfelelően alkalmazni a meditációs technikákat, de szeretné pontosan elsajátítani, hogy sikerrel alkalmazhassa a mindennapokban?

Ha esetleg Angéla éppen nem elérhető az Asztro Centerben, segítségért fordulhat és hívhatja még: Szegedi Pannit, Aurethielt vagy Eugéniát, és még sok remek tanácsadót a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/perc), akár külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56 €/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

 

Nagyon sok szeretettel köszöntöm az Asztro Suli mai nézőit!

Ma a spirituális felismerés meditációjáról fogok beszélni és szándékosan ezt a részt hagytam, az utolsó fejezetként, mivel a meditációnak ezen a szintjén álló személy több éves, több évtizedes rutint szerzett már a meditációban ahhoz, hogy ehhez a fejlettségi szinthez eljusson. Ez egy olyan különleges meditáció, amit akár bármilyen vallásnál, akár a tibeti, akár az ázsiai vallásoknál, a buddhizmusban, különféle szerzetesek végezték, végzik a mai napig is, célirányosan tudatosan.

Ez egy olyan meditáció, amikor a meditáció kapcsán, egy konkrét kép jön be az illető fejébe és ezt tudatosan, ismételten látja. Ezért mondjuk azt, hogy itt már a meditáció és a médium, tehát látomások, konkrét látomása van annak, aki ezen a szintjén van a meditációnak, itt valamilyen jelet, valamilyen figyelmeztetést kap, az a meditációs személy, aki ezt végzi.

Nagyon fontos tudni, hogy ezt, csak és kizárólag olyan emberek tudják, akik hosszú évekig gyakorolták a meditációt és meg tudják különböztetni , hogy ebben a meditációban megjelenő kép ez tényleg egy tudatos üzenet vagy pedig egy álom, mert azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő tudással, ez akár félrevezető kép is lehet . Tehát a meditációnak ez már a legmagasabb foka.

Nagyon sokszor aki már egy ilyen állapotba kerül, az meg fogja tudni mondani, a meditáció végén, itt már nem csak saját magának tud segíteni, hanem másoknak is. Azért mondják így, hogy spirituális, fényt tud küldeni, tud segíteni akár gyógyításban, tud segíteni akár egy állapot elérésében annak a személynek. Tehát itt már ezen a szinten, aki spirituálisan itt áll, az már tud másokon segíteni.

Ez egy nagyon fontos és szükség van ilyen típusú emberekre is és ezért fontos az, hogy ezeket a médiumokat vagy a meditációban szerzett képeket leírják és utána ha ez visszatérő és újra meg újra a meditáció kapcsán, újra és újra megjelenik ez a kép, akkor nagy valószínűséggel, nem vezette félre semmi a tudatát, mert a meditáció egy tudatos, irányított gondolkodást jelent.

Nagyon szépen köszönjük a megtisztelő figyelmüket, várom Önöket legközelebb is, további szép napot kívánok!

 

Hagyj hozzászólást

*