Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az önsors rontás

Az önsors rontás

Dátum: 19.06.2013

Az önsors rontás nagyban függ a kialakított és megtanult hitrendszertől. Ha gyerekkorban nem szerették, megalázták, ugyanúgy fog bánni másokkal, ezáltal ez visszahat és bele kerül egy ördögi körbe. Ha gyerekkorban azt hallottuk: mindenért meg kell küzdeni, mi nem vagyunk a szerencse gyermekei, nekünk ez jut,- akkor sajnos az életben mindent úgy fogunk alakítani, hogy ez a tanult hitrendszer visszaigazolást nyerjen, mert a tanárok, szülők nem tévedhetnek, ugye? Erre még mi magunk is rá tudunk tenni, a szenvedéssel, milyen jó erről hosszan, órákig beszélgetni és nem vesszük észre, hogy éppen ezzel teremtjük meg a további „rossz sorsot”, a változás megélése helyett.

A Földön szinte nincs olyan ember, aki- hacsak bele nem született a luxusba – ne azt mondaná, hogy, szeretne gazdag lenni, harmónikus párkapcsolatban élni, legyen sok pénze és jól fizető munkája. Csak hogy ez sok embernél vágyálom marad egyrészt azért, mert a sorsába nincs benne, másrészt pedig hajlamos az önsors rontásra.

Mit is jelent ez a rontás?

Sokszor ismétlődő ugyanolyan helyzetet például, amiből ki lehetne lépni, ám mégis mindig belemegyünk. Alkoholista embertől végre elváló hölgy, aki ugyanolyan embert talál, újra és újra, sőt még az agresszió is megjelenik esetleg,mégsem lép ki a saját mókuskerekéből és ezt mondja: mit csináljak, úgy látszik, nekem ez jut….

Párkapcsolat, amiben mindig a 3. személy szerepét alakítjuk és el hisszük, hogy majd értünk elválnak, csak várunk, várunk, szenvedünk.

Miért dohányzunk és takarjuk el a füsttel a külvilágot, miért bújunk e mögé. Ezekhez a dolgokhoz szinte foggal-körömmel ragaszkodunk és ha valaki azt mondja- mondj nemet, lépj ki, hihetetlen szókinccsel tudják megmagyarázni miért nem teszik meg. Sokan sajnos ezt már igen magas fokon űzik és roppant  drámaian és szenvedve tudják a környezetükben élő embereknek elmesélni a fájdalmat. Hiába kapnának a sorstól jobb állást nem fogadják el, mert mondjuk félórával többet kell utazni. Vagy elkezd szépen elindulni az életben valami, megvan a jó munka és a jó fizetés, akkor azt mondjuk: nem hiszem el, hogy ez nekem sikerült, hogy ilyen szerencsém van. El is kezd minden romlani egy idő után.

A sorsunkat tudjuk alakítani, ám ehhez a folyamatos változást kell megtapasztalnunk és felismerni, hogy bizonyos dolgok ismétlődése az életünkben blokk, elakadás, amit ha nem oldunk fel, nem tudunk haladni csak nagyon döcögve. Olyan ez, mint ha egy szekérnek nem kör alakú kerekei lennének, hanem kocka alakú. Lehet vele menni, de nem egyszerűbb lecserélni kör alakúra?

Sajnos nem mindenkinek. Egyrészt megszokta, hogy összerázza, másrészt dolgoznia kellene a helyzettel. És akkor még boldog is lehet. Igaz, arról nem lehet sokat és hosszan beszélni. Csupán a jelenben élvezni az életet.

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

Hajnalka a 30.04.2014

szeretném tudni hogy a jövöbe együt leszek e a mostani szeelmemel??

    Asztro Show a 17.09.2014

    Kedves Hajnalka!
    Szandra jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 387. Párkapcsolati szakértőnk aki személyiségelemzéssel is foglalkozik .
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*