Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Szűz aszcendens jellemzői

A Szűz aszcendens jellemzői

Dátum: 23.04.2013

Az elővigyázatos. Talán ha egyetlen tőmondattal kellene jellemezni a Szűz aszcendensűeket, akkor ez az előbbi illene rájuk leginkább. Valószínűleg ez az a hajtóerő az, ami a többi tulajdonságnak is a motorja. Gondosan aprólékosak, fontos számukra a részletek tisztánlátása.

Sokan emiatt lassúnak gondolhatják őket, de nem így van. Kifejezetten gyors gondolkodásúak, hiszen hogy mi mihez vezet, vagy mik a következmények, fontosak vagy nem fontosak a dolgok – gyorsan el tudják dönteni. Általában a célszerűség vezérli őket, s ha ez számukra is elfogadható, akkor könnyen alkalmazkodnak és beilleszkednek egy kész rendszerbe, legyen az párkapcsolat vagy új munkahely.

Főleg két tulajdonságot szoktak negatív előjellel kiemelni a Szűz érdekeltségű embereknél, az egyik a „kritikusság”, míg a másik az egészséggel és tisztasággal összefüggő rögeszme. Ezek a tulajdonságok, a Szűz aszcendensű személyeknél önmaguk felé irányul, vagyis nagyon sokat adnak a küllemükre, az öltözködésükre – főleg arra, hogy ruhadarabjaik tiszták és gyűretlenek maradjanak – és az egészségükre – amibe a saját maguk higiéniája, táplálkozása egyaránt beletartozik.

Leginkább a szerint szelektálnak, hogy számukra a dolgok hasznosak, vagy sem. A káros dolgokat kerülik, így általában az úgynevezett „kényszerességük” sem a túlzott evésben-ivásban, sem dohányzásban nem fog megmutatkozni, hanem épp ellenkezőleg, élharcosai lesznek az új egészséges életmódot hirdető kampányoknak. Így általában normál testalkat, vagy inkább soványság jellemzi őket.

Kicsit olyan kívülről, mintha a félelem vezérelné őket, de ez nem így van, hisz nincsenek nagy feszültségeik a kerülő magatartás miatt. Partnert is sok szempont alapján választanak, aki mellett általában sokáig kitartanak, mert a kapcsolat javításán sokat fáradoznak, mert a Szűz aszcendensűek a hibákat is önmagukban keresik.

Lelkiéletükre is a tudatosság jellemző. Nehezen engedik el magukat, úgynevezett észvezérelt típusok, akik nehezen hallják meg a szív szavát, mert e téren is túlzottan elővigyázatosak. Hiszen azt figyelik, „nekem jó, nem jó? Fáj, nem fáj?”, és kerülik a számukra „káros” érzéseket.

 

Más az aszcendense? Olvassa el az Önre vonatkozó jellemzést alábbi cikkeinkből –>

A kos aszcendens jellemzői

A bika aszcendens jellemzői

Az ikrek aszcendens jellemzői

A Rák aszcendens jellemzői

Az Oroszlán aszcendens jellemzői

A mérleg aszcendens jellemzői

A skorpió aszcendens jellemzői

A nyilas aszcendens jellemzői

A bak aszcendens jellemzői

A vízöntő aszcendens jellemzői

A halak aszcendens jellemzői

 


Hagyj hozzászólást

*