Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Bach virág terápia

A Bach virág terápia

Dátum: 28.03.2012

A terápia kidolgozója Dr. Edward Bach (1886-1936) volt az, aki a róla elnevezett holisztikus módszert felfedezte és dolgozta ki.  A természetben fellelhető gyógynövények kivonatát, esszenciáját alkalmazta és kísérletezte ki.
A terápia módszerének célja az volt, hogy a beteg visszakapja életerejét, a múltbeli traumákat feloldja, és a páciens ismét kiegyensúlyozott és boldog legyen.

A terápia önismeretre tanít, másképp láttatja a betegségeket, a problémákat, másképp közelíti meg a gyógyulást. Nincs mellékhatása, szelíd módszer.  Hasonlít a homeopátiás módszerhez, de mégis más.

A Bach virágcseppek mindig a múltat oldják, ezzel adva lökést az érzelmi blokkok oldásának.

A terápia 7 csoportba sorolja a virágokat:

A félelem virágai

A bizonytalanság virágai

A jelen történései iránti érdektelenség virágai

A túlérzékenység virágai

Az önbizalomhiány virágai

Mások boldogulása miatti aggódás virágai

38 esszenciát kísérletezett ki, plusz az életmentő cseppeket. A terápia ideje és a gyógyulás attól függ, hogy a probléma milyen régen rögzült, és a beteg mennyire hajlandó a változásokat elfogadni.

A terápia tehát, nem a fizikai tüneteken keresztül közelíti meg a problémát, hanem az elsődleges lelki okon keresztül. A testet-lelket-szellemet egyaránt gyógyítja és rendbe teszi.

Régóta tudjuk, hogy a fizikai tünetek legtöbbször lelki okokra vezethetők vissza, tehát, ha a múltbeli trauma feloldódik, máris a fizikai tünetek enyhülése következhet be.

A Bach terápia önálló holisztikus módszer, de a kineziológiában is megtalálható,ahol a meghatározások az eredeti virágesszenciák szellemiségét tükrözik.

Fontos megjegyezni, hogy a terápia nem helyettesíti az orvosi ellátást, de annak kiegészítéseként mindenképpen ajánlatos alkalmazni.

Hagyj hozzászólást

*