Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A böjt és a méregtelenítés

A böjt és a méregtelenítés

Dátum: 15.03.2012

A tavasz beköszöntével nagyon sokan fognak különféle böjtkúrába, méregtelenítésbe. Elődeink is tudták, a téli hónapok zsírdús ennivalói után, a szervezetnek megújulásra van szüksége.

A jól megválasztott méregtelenítés nem energiavesztéssel jár, hanem éppen ellenkezőleg, feltölt, a felesleges lerakódott salakanyagot kitakarítja, a beleket tehermentesíti. A böjt nem azonos a fogyókúrával, de adott esetben bizonyos súlyvesztés a velejárója lehet.

Ha nem vagyunk gyakorlott böjtölők, tarthatunk egynapos böjtöket csak gyümölcsökkel, vagy készíthetünk só nélküli levest zöldséggel, aminek csak a levét isszuk, majd mindezt kiegészíthetjük egy gyógytea-kúrával.

Amennyiben megtehetjük, böjt idején minél többet meditáljunk, imádkozzunk, ki-ki a hite szerint. Vonuljunk vissza a napi robotból, hiszen csak így tudjuk a lelkünknek is biztosítani a tisztulást. Bizonyára lesznek olyan ismerőseink, családtagjaink, akik majd megpróbálnak lebeszélni bennünket erről a befelé fordulásról, de ne hagyjuk magunkat eltántorítani elhatározásunktól, hiszen valójában a lebeszélőnek is éppen olyan nagy szüksége lenne meditációra, imára mint minekünk.

Nagyon fontos a folyadékfogyasztás, minimum 2-3 liter víz. Ilyenkor méreganyagok szabadulnak fel, ezért olyan kellemetlen mellékhatásokkal is számolhatunk mint pattanások megjelenése az arcon vagy rossz lehelet, de ne aggódjunk, ezek a mellékhatások pár nap alatt elmúlnak, ami viszont marad, az a testi-lelki egyensúly.

Lelki terheinket könnyebb lesz letenni, ha a testünk kiválasztó folyamatában rendet teszünk. Kevesebbet mérgelődünk, elengedjük fizikai szinten a régi dolgokat, letesszük a múlt terheit.

A böjt segíti fizikai világunkat is, ráhangolódva a szeretet, megbocsátás, bizalom energiájára.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy túl nagy terhet cipel, belevághat egy hosszabb kúrába is, de ehhez mindenképpen kérje ki egy szakember tanácsát is.

Hagyj hozzászólást

*