Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

boldogság

A boldogság bizonyítottan tanulható, és meghosszabbítja az életet

Dátum: 19.10.2016

Mindenkinek mást jelent a boldogság, de mégsem egy elvont fogalomról van szó, hiszen a boldogságszint tudományosan is mérhető, bizonyos hormonokat tartalmazó szerekkel befolyásolható és a boldogságszint csökkenése depressziót, illetve egyéb pszichés betegségeket von maga után. A szerelem az egy olyan módosult tudatállapot, amelyről már régen bebizonyosodott, hogy felelős a boldogság hormon termeléséért.

Ha tudni szeretnéd, te mikor éled meg ezt a csodálatos érzést, IDE kattints!

 

4 tényező, ami tudományosan bizonyítottan befolyásolja a boldogságérzetedet:

 

  1. Koncentráció

Harwardi pszichológuscsoport egy 2500 főn végzett felmérése alapján azt állapította meg, hogy azok az emberek, akik napközben a feladataikra koncentráltak, és nem álmodozással töltötték a napot, sokkal boldogabbak voltak, mint folyton el-el mélázó társaik. Azt a következtetést vonták le, hogy aki képes arra, hogy a jelenben éljen és a jelen feladatára koncentráljon, nem pedig a múlton vagy a jövőn merengjen, annál sokkal több boldogság hormon termelődött és elégedettebb, mint álmodozó társai.

 

Van kapcsolatod? IDE kattintva megtudhatsz többet a szerelmedről!  De kollégáink is segíthetnek megtalálni az igazit!

boldogság

  1. Alvás

 

Norbert Schwartz a Michigan Egyetem professzora, pszichológus, bebizonyította, hogy napi plusz 1 óra alvás boldogabbá tesz, mintha 60 000 dolláros fizetés emelést kapnál évente

Egy 4000 főn végzett felmérés alapján a boldogsághoz napi 6 és fél óra nyugodt alvásra van szüksége egy felnőtt embernek. Ha ennél kevesebbet alszol, kevesebb az esélyed arra, hogy boldognak, elégedettnek érezd magad.

 

  1. Utazás

Daniel Gilbert, a Harward pszichológusa szerint, annál nincs boldogságrombolóbb, mint amikor valaki másfél-két órát utazik a munkahelyére és várakoznia kell a zsúfolt reggeli dugókban, eközben azon idegeskedve, hogy vajon elkésik-e a munkahelyéről.

A pszichológus tanácsa, hogy mindenki próbáljon olyan munkahelyet választani, ahova 1 órán belül el tud jutni, különben a napi rutinszerű utazás rossz hatással lesz a közérzetére és az egészségére is.

 

  1. Mosoly

 

Egy Robert Zajonc által végzett kísérlet során kiderült, hogy még az erőltetett mosolygásnak is kedélyjavító hatása van az emberre. A kutatásban résztvevők egy részének egy nyitott “e” hangot kellett mondaniuk, másik részének meg zárt “ű”-t kellett ismételgetniük. Az “e” hangot mondó csoport, akiknek ezáltal mosolyra húzódott a szája, sokkal boldogabban, kellemesebben élte meg a feladatot, a hangulatuk, lelkiállapotuk mérhetően pozitívabb volt, mint az “ű” hangot mondogató társaiknak.

Mosolyogj tehát minél többet és ezzel befolyásolhatod a hangulatod és a lelkiállapotod. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha szerelmes vagy, hiszen ilyenkor önkéntelenül is állandóan fülig ér a szád.

Ha nem vagy szerelmes, akkor ITT 5 tuti tippet találsz, hogy bevonzd a szerelmet az életedbe! 

boldogság

  1. Boldog emberek

 

Keresd boldog, önfeledten nevető, viccelődő emberek társaságát. A boldogság ragályos, és pillanatokon belül rád ragad ez a hangulat és érzés. Átveszed a beszélgető társad rezgéseid és bármennyire is rossz a kedved, 10 perc elteltével te is boldognak érzed majd magad.

 

Azt, hogy mennyire van összefüggésben a boldogság az élettartam hosszúságával, azt az a tudományos felmérés bizonyítja, amely során a magukat depressziósnak, boldogtalannak valló emberekből álló csoporton, és magukat boldognak, elégedettnek érzők csoportján végeztek.

A felmérésből kiderült, hogy a boldogtalanabb embereknek egytől egyig magas volt a koleszterin szintje és volt még valamilyen egészségügyi problémája. A másik csoportban alig fordult elő ilyen típusú betegség és majdnem mindenki egészséges volt.

 

A következtetés levonható tehát: annyira függ össze a boldogság az élettartam hosszával, amennyire az életünk hossza függ az egészségügyi állapotunktól. Vagyis teljes mértékben ráhatással van a lelkiállapotunk a testünkre, és mivel az elménkkel és a lelkünkkel teremtünk, a boldogság pozitív dolgokat teremt az életünkbe, a szomorúság hozadéka pedig mindig valamilyen negatív dolgot.

 

Generálj sok pozitív dolgot magad köré, tudatosan mosolyogj, aludj eleget és vedd magad körül vidám emberekkel. Ez a hosszú és teljes élet titka.

Ha szerelmi bánatod van, vagy nem tudod eldönteni, ő-e az igazi, akkor gyorsan változtass ezen a lelkiállapoton, hiszen könnyen rámehet az egészségedre, ha tartósan szomorú vagy.

 

Depressziós vagy a sok felgyülemlett feszültség miatt, ami benned van? Tanuld meg elengedni, és élj boldogabb, szerencsésebb életet! Kérd ebben Eta vagy Kamilla jósnők segítségét a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc)!

Elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*