Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A csillagjegyek és a házasság

A csillagjegyek és a házasság

Dátum: 12.09.2012

Avagy a Vénusz és a csillagjegyek

A mítoszokban a Vénusz Afroditéhez kötődő bolygó. Tulajdonságainak kulcsszavai: boldogság, harmónia, szeretet. Nem csoda, hogy helyzetét és egyéb bolygókkal alkotott fényszögeit vizsgálva a párkapcsolatban és a házasságban is jó útmutatást kaphatunk. Segít abban, hogy megtudjuk, érzéseinket miként éljük meg és mennyire vagyunk képesek kimutatni azokat, továbbá vannak-e velünk született párkapcsolati játszmáink, s ezek mikor és mire aktivizálódnak.

Most azonban egy kicsit leegyszerűsített módon, azokat a tulajdonságokat vizsgáljuk meg, amelyeket a Vénusz a csillagjegyekben mutat.
A Vénusz és a csillagjegyek

Vénusz a Kosban

Nyíltan kimutatja érzelmeit, szenvedélyes szerető. A marsi energiák miatt szexuális kielégülésének fontos, mondhatni döntő szerepe van a kapcsolatban. Nem tolerálja, ha társa nem együttműködő, ilyenkor önzővé is válhat. Együttműködés esetén viszont vidám, játékos, rajongó és energikus.

 

Vénusz a Bikában

Mivel a Vénusz uralja ezt a csillagjegyet, hatása erőteljesen érvényesül. Kedves, gyengéd, vonzó egyéniség. Passzív, de romantikus alkat. Hajlamos a társ birtokolására, ami ellenállás esetén féltékenységhez vezethet. Az a társ, aki ezt jól viseli, biztos lehet abban, hogy nagy becsben és jólétben lesz része.

 

Vénusz az Ikrekben

Élénk és vidámságkedvelő társak az ikrek csillagjegyek. Szerelmüknél is fontos a szellemi töltés. Fontos nekik, hogy a partnerükkel jól megértsék egymást, tehát számukra elengedhetetlen az intellektuális összhang. Néha rájuk törhet a csélcsapság, de jó párkapcsolatban ez csupán a flörtig tart. Problémákkal terhelt kapcsolatban viszont megengedik maguknak a párhuzamos kapcsolatot, amit utána mesterien magyaráznak ki.

 

Vénusz a Rákban

Általában kedves, rokonszenves személyiség. Társként odaadó és ragaszkodó szerető. Magas hőfokon ég a szerelme, amit képes kimutatni is partnerének. Viszont állandó védekezési ösztöne nyomasztó lehet egy idő után a társának. Hajlama van a nosztalgiára is, ami nehezítheti a közös jövőkép építését. Túlzó kedvességét se viselik el túl sokan hosszútávon.

 

Vénusz az Oroszlánban

Ezt a típust heves szenvedélyek fűtik. A párkapcsolatot megnehezíti az, hogy mindenáron büszke akar lenni a partnerére, de csakis a saját elképzelése szerint. Az ellenállást szintén nehezen viseli, ráadásul ebben az esetben parancsolgatásnak tűnhetnek kívánalmai. Ha nem ütközik ellenállásba, akkor előtérbe kerül jószívűsége, nagylelkűsége. Hűséges, de szintén szexuális beteljesülésre törekvő.

 

Vénusz a Szűzben

Szintén szellemi töltésű, kissé kritikus partner. Zsémbeskedéseivel megnehezítheti a párkapcsolatát. Mindemellett szerény és örömteli társ. Igazán vonzó benne, hogy őszinte egyszerűséggel vágyik a boldogságra. Szexuális téren kissé gátlásos, mert nehezen engedi el belső feszültségeivel kapcsolatos gondolatait. Szeretetét a gyakorlatban is kimutatja.

 

Vénusz a Mérlegben

Itt is saját jegyében áll a Vénusz, ezért szerelmében romantikus, gyengéd és idealisztikus. Ez utóbbi tulajdonsága néha megnehezíti a párkapcsolatát. Képes észrevétlenül partnere rabjává válni, ami egy idő után zavarhatja, főként ha nem talál kellő viszonzásra. Viszolyog a nagy érzelmi hullámzásoktól. Magányosan nehezen teljesedik ki, ezért kapcsolatfüggő lehet. Kedves, rokonszenves, megértő partner. Ő is szereti a luxust.

 

Vénusz a Skorpióban

Szenvedélyes típus, aki szívesen járja meg a poklot is szerelméért. A szexuális vágy és a románc egyaránt fontos a számára. Féltékenysége többször előtörhet. Mivel képtelen a felejtésre, nehezen vagy egyáltalán nem képes megbocsátani valós vagy vélt sérelmeit. Nagy a szeretetigénye és szeret rivalizálni partnerével. Szerelem és szexualitás szinte egyet jelent a számára. Ezzel kapcsolatos fantáziája a tabukat döngeti.

 

Vénusz a Nyilasban

Ez a csillagjegy nehezen köti egyetlen személyhez az életét. Ha nem kapja meg a kellő függetlenséget társától, több kapcsolatot is képes fenntartani, s mindegyikben odaadó és szenvedélyes szerető. Számára a szerelem az élet lényege és egyben a legélvezetesebb dolog. Ha viszont megkapja a kellő szabadságot a párkapcsolatában, vidám, sikeres, hűséges partnerre lelhetünk benne, nem csupán az életben, hanem az ágyban is.

 

Vénusz a Bakban

Az egyik leghűségesebb típus. Ha egyszer elkötelezte magát, becsülettel kitart a társa mellett, még ha aszkétizmusra is van ítélve. Kissé gátlásos, nehezen tudja kimutatni érzelmeit, mondhatni ebben is spórolós. Partnere, ha lehet ne kényszerítse állandó bizonygatásra a szerelem területén, mert ez komoly párkapcsolati problémákhoz vezethet. Előfordulhat, hogy karrierje érdekében választ társat – státuszszimbólumként.

 

Vénusz a Vízöntőben

Maga a mágnes, a vonzerő a szerelemben, sok rivaldafénnyel. Szereti a nagy társaságot, és partnere jobban teszi, ha vele tart. Mivel élvezi a csodálatot, könnyen elcsábul. Fél áldozatot hozni a társáért – a szabadsága elvesztése miatt -, ezért kevés a mély kapcsolata. Ilyenkor viszont képes idealizmussal szeretni egy társat, és hűségesen kitartani mellette. Bár érzelmükben kissé hűvösek, a szexualitás számukra is jelentős kérdés egy párkapcsolatban.

 

Vénusz a Halakban

Ennek a típusnak a számára az érzelmek nagyon fontosak. Ráadásul az ideális társ és szerelem a központi kérdése a párkapcsolatának. Mondhatni az álompár. Társának mindig igyekszik a kedvében járni, alárendeli magát, ezért sokszor kihasználják.  Ennek ellenére többször is képes ezt újra és újra megtenni, igaz szeret mártíromkodni is. Szentimentális, hajtja a vágy, hogy szeretetét ki is mutassa. Hűséges típus, mert áltatja önmagát és bennragad akár egy kihűlt kapcsolatban is.

 

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

Imre a 18.02.2013

szeretnem megtudni hogy javul e a szerelmi eletem?

krisztina a 03.12.2012

Szeret ném tudni hogy megtaláltam e a nagy őt. Krisztina 37éves Tamás 39éves

Hagyj hozzászólást

*