Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A csillagjegyek és a testmozgás

A csillagjegyek és a testmozgás

Dátum: 25.02.2013

Az asztrológia, sok tulajdonságot elárul a csillagjegyekről. Ahogyan meg tudja mondani azt is, hogy hogyan viselkednek a csillagjegyek a szerelemben, úgy rámutat arra is, hogy hogyan állnak hozzá a csillagjegyek a testmozgáshoz és a sporthoz. Minden ember tudja, hogy a mozgás fontos  az egészséges élethez, de a horoszkóp különböző jegyei, más és másként gondolkodnak az egészséges életmód fogalmáról.

De vajon, hogyan értelmezik ezt a csillagjegyek és a testmozgál melyik formáját találják a leghatékonyabbnak.

Kos: A kos hiú, ezért szeret jól kinézni, azonban gyorsan elmúlik a kezdeti lelkesedése, főleg hogy ha nem láthatóak azonnal az eredmények. Ha viszont sportol szereti a kihívásokat és szeret megmérkőzni másokkal. Mivel energikus, gyakran kell mozognia, hogy levezesse a fölösleges energiáit. Szeret kísérletezni, így sok sportot kipróbál.

Bika: A bika imád kényelmesen élni, gyakran lusták  is, így csak akkor teszi ki a lábát a lakásból ha muszáj. A mozgás így nem tartozik a kedvencei közé, még rábeszélni is nehéz. Ha sportol, valószínű hogy a csapatjátékokat választja, mivel szeret valamilyen közös célért harcolni, ilyenkor rendkívül kitartó. Fél a veszélyes sportoktól. Jó étvágya van, ami okozhat túlsúlyosságot ennél a csillagjegynél.

Ikrek: Az ikrek  élénkek és kíváncsiak. Minden sportot kipróbált már, de csak akkor kitartó azok űzésében, ha a testmozgás szórakoztatja is. Nem szereti a rendszerességet, így nem tartja magát a hosszabb edzésprogramokhoz. Ha társaságban edz, talán akkor sikerül véghezvinni a programot. Fél az extrémsportoktól.

Rák: A rákok szeszélyesek, a testmozgásnál is. Olyan sportot választ, amely érzelmi szinten is hatással van rá. A mozgásban megpróbálják megtalálni a megnyugvást. Hajlamosak a hízásra így mindenképpen sportolniuk kell. A kedvencei a vízi sportok.

Oroszlán: Az oroszlán csillagjegy a legdinamikusabb jegy. Mivel imádja ha csodálják, ezért mindent megtesz azért, hogy a testét a legtökéletesebb formában tartsa. Inkább a szabadban sportol, ahol közönsége is van. Kitartó és nem tud veszíteni.

Szűz: A szüzeknek, mint már tudjuk, első helyen a tisztaság van, így irtózik a konditermektől és uszodáktól. Inkább egyszerűen otthon marad, beszerez egy futószalagot vagy szobabiciklit és otthon éget el a felesleges kalóriákat. Kitartó az edzésben, mivel minden tervét véghez szokta vinni és mivel tudja, hogy a szépségért szenvednie kell.

Mérleg: A mérleg a mindennapjaiban is az esztétikának ad elsőbbséget. A harmónia és a szépség eléréséhez még az edzőterembe is lejár. Mivel nem szeret egyedül lenni, az edzéshez is társat keres. Általában erősítő gyakorlatokat végez, nem igazán csapatjátékos típus.

Skorpió: A skorpió az egyik végletből a másikba megy. Vagy fanatikus sportoló vagy elkerül minden fizikai erőfeszítést. Mivel a skorpió csillagjegy is rendkívül energikus, szüksége van energialevezetésre. Szereti tesztelni a tűrőképességét, így vigyáznia kell sportolás közben, ne hogy megsérüljön. Szereti az egzotikus sportokat.
Nyilas: A nyilas mindenben rendkívül lelkes, így a testmozgásban is. Bármire rá lehet beszélni, és ha valamibe belevág akkor azt komolyan fogja fel. Szeret jó erőnlétben lenni és fontos számára az egészség. Viszont nem szeret parancsok szerint edzeni, ezért egyedül sportol, méghozzá leggyakrabban a szabadban, hiszen imádja a természetet.

Bak: A bak a versengő típus a csillagjegyek között. Ha nincs túlságosan elfoglalva a karrierje építésével, akkor mindenképpen sportol. Nem esik túlzásokba, ha az étkezésről van szó, betartja az egészséges étrendjét. Nem szereti a játékos sportokat és a csapatsportokat, azonban imád versenyezni.  Vigyázzon, hogy ne erőltesse túl magát.

Vízöntő: A vízöntő nem képes csupán a teste miatt edzeni, sportolni. A testmozgás mellett, az ő esetében valamilyen szellemi erőfeszítésnek is kell lennie. Azonban a sport azonban kiegyensúlyozottabbá teszi ezért nagyon hasznos, ha a többet mozog. Minden kipróbál, de az extrém sportokat kedveli a leginkább.

Halak: A halak sem kedvelik a fizikai erőfeszítéseket, egész életüket valamilyen álomvilágban töltik. A sportot inkább nézik, mint űzik.  Ha sportolnak, valószínű hogy vízi sporttal foglalkoznak, vagy valamilyen művészettel kapcsolatos sportot, esetleg balett táncos lesz belőle. Nem kedveli az intenzív sportokat.

Hagyj hozzászólást

*