Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A háromlapos tarot jóslás

A háromlapos tarot jóslás

Dátum: 27.02.2013

Mint azt már sokszor leírtuk, a kártyavetésnek rengeteg módszere lehetséges. Ezt nem csupán az határozza meg, hogy milyen kártyával – tarot, angyal, magyar, cigány stb. – vetünk, hanem az is, hogy mire vagyunk kíváncsiak. A háromlapos kártyavetés ezek közül az egyik leggyorsabb módszer a tarot jóslás technikánál.

A tarot jóslás technikánál két fő irány van, az egyik a háromlapos módszer, amit lehet úgy vetni, hogy konkrét kérdéssel fordulunk a lapokhoz, ekkor a válasz a múltban gyökerező dolgoktól a jelen helyzeten keresztül a közeljövőig mutatja meg a történéseket. A másik módszer, amikor rábízzuk a kártyára, hogy ő mutassa meg a legaktuálisabb problémánkat, amivel foglalkoznunk kell. Ez utóbbinál előbb a problémával kell szembenéznünk, majd ennek a megoldási módját mutatja meg a második lap, míg a harmadik az úgynevezett cél, vagyis a végkifejletet mutatja meg, ha a felkínált utat – változást, tanácsot – elfogadjuk.

Mindkét vetési – jóslási – formánál egyaránt használni kell az összes lapot, vagyis az összes arkánumot.

De most lássunk két konkrét jóslást.

A három idő jóslásában egy helyzet alakulását értékelhetjük az idő folyamán. A múlt, a jelen és a jövő titkai tárulhatnak fel miután értelmeztük a lapok üzenetét. Mielőtt húznánk, koncentráljunk a helyzetre vagy a  problémára – jelen esetben szerelemmel volt kapcsolatos -, majd keverés és emelés után tegyük le az első lapot a pakli tetejéről balkéz felé, majd a másodikat jobbra mellé, végül a harmadikat ugyanígy tőle jobbra.

A példánkban a múlt (bal 1 lap) a kelyhek hatos – élvezet -, a jelen a korongok ásza (középső lap) – belső külső gazdagság -, az utolsó a XV-ös tarot-lap – ördög.

A lapok arra figyelmeztetnek, hogy egy fizikai vágyból (lehet anyagi indíttatású is), kialakult a jelenben egy tiszta szerelem, mely fizikai és szellemi szinten is elért egy magasabb színvonalat, de a jövőben könnyen rossz irányt vehet – ha nem ügyelünk -, és valamiféle önzésbe mehet át, ahol már ez a megszerzett tisztaság elveszhet.

A másik háromlapos példánknál, vagyis a problémamegmutató jóslás keverésénél és emelésénél is a fenti módszert alkalmazzuk, csak ebben az esetben a kártyákat fentről lefelé rakjuk ki. Ugyanezen lapok esetén csupán az olvasása, vagyis értékelése változik. Az első lap arra utal, hogy anyagi jóléttel kapcsolatos a kérdező problémája. A második lap azt árulja el, hogy a nehézségek ellenére – vagy épp ezek segítségével – megtalálta az anyagiak és a spiritualitás egyensúlyát, vagyis nem okozott nagy lelki törést a jelenlegi helyzethez alkalmazkodnia se lelkileg, sem anyagilag. A harmadik arra mutat rá, hogy viszont fennáll a veszélye annak, hogy ismét túlköltekezzen, s elfeledje a már megtanultakat. Ez lehet egy újabb hitelfelvétel vágya a jövőben, vagy akár érdekházasság stb.

Hagyj hozzászólást

*