Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A hipnózis használata

A hipnózis használata

Dátum: 20.02.2013

A hipnózis, a  görög eredetű “ hypnos” – alvás szóból származik, hiszen ekkor még azt hitték, hogy a hipnózis az alváshoz hasonló állapot. A hipnotizáló személyt hipnotizőrnek nevezik. Azonban, lehetséges önmagunkat is hipnotizálni, ekkor önhipnózisról, vagy autohipnózisról beszélünk, ellenkező esetben  heterohipnózisról van szó.

A hipnózis egyszerű meghatározása a következő: a fokozott szuggerálhatóság állapota, amelyet egy gondolatra, fogalomra vagy személyre való koncentrálás kísér. Ahhoz, hogy megértsük, mi a hipnózis, az emberi elme belső működéséről kell némi fogalmat alkotnunk. Elme működésünknek négy különböző aktivitási szintje van.

A hipnózis folyamán az alany szóbeli utasításokat, szuggesztiókat kap, amik a hipnózis után is működhetnek.  A hipnózist kutató szakemberek körében legalább két ellentétes nézőpont uralkodik a jelenség lényegét illetően. Az első magyarázat szerint a hipnózis egy egyedülálló állapot, ami valójában egy a módosult tudatállapot. A másik értelmezés ezzel szemben a hipnózis két részvevőjére  – a hipnotizőrre és a hipnotizáltra, valamint az ő kapcsolatukra helyezi a hangsúlyt, és elutasítja azt az elméletet, hogy a hipnózis önálló állapot.

Mindnyájan éltünk már át hipnózist az életünk során: amikor belefeledkeztünk egy jó könyvbe, amikor csak úgy bebambultunk a világba. Ilyenkor transzállapotba esünk, mely teljességgel normális, nincs benne semmi misztikus.

A hipnózis szintjei

Az első szintet vagy állapotot bétának nevezzük. Ez a teljes tudatosság szintje. Ezen a szinten naponta kb. 16 órát vagyunk. A szintnek a fő feladata a létfontosságú testi funkciók szabályozása, mint a szívverés, légzés, emésztés.

A második szintet alfának hívjuk. Az alfa a tudatalattinak felel meg és ezzel foglalkozunk hipnózisban. Ezt a szintet a 95-100%-os koncentrációs hatékonyság jellemzi. Az alfa szint nem azonos az alvással, hiszen a hipnózis alatt tudatunknál vagyunk.

Az agytevékenység következő szintjét thétanak nevezzük. Az agynak ez egy olyan tudattalan működése, amely pl. felszínes alvásnál lép fel.

A legutolsó szintet deltának nevezzük. Ez a szint megfelel a mély alvás szintjével. Ezen a szinten jut az öntudattalan személy a legnyugodtabb állapotba. A delta szinten a szuggesztiókat nem hallja.

Ha hipnotizálnak bennünket, az alfa állapotba kerülünk. A hipnózis egész egyszerűen a normális tudatos agyműködés mellőzése, s a tudatalattival való közvetlen kapcsolatteremtés. A test izmai ellazulna és az érzékeink is kifinomultabbak ha transz állapotban vagyunk.

A hipnózis mint gyógymód hatékony lehet káros szenvedélyek elhagyásában kiegészítő terápiaként, eredményesen kezelhetőek vele a pszichoszomatikus betegségek, és a depresszió.

A hipnózis mint gyógymód

Elsősorban olyan betegségek esetén javasolt az alkalmazása, amelyek kifejlődésében, fennmaradásában vagy gyógyulásában az idegrendszer szerepet játszik – vagyis a pszichoszomatikus betegségeknél. A módszer alkalmas gyógyításra, a gyógyulás folyamatának meggyorsítására, fájdalomcsillapításra, anesztéziára, szorongás oldására.

A hipnózis egy természetes tudatállapot, amelyhez sok tévhit kapcsolódik. A hipnózist a hozzá nem értő emberek tudatlansága tette misztikussá és veszélyessé.

Próbálják ki a hipnózist mint gógymódot, javítson az egészségén, vagy keresse meg a betegségének az okát.

 

Utoljára módosítva 2013.10.23.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Eniko a 30.05.2013

Kedves Agykontrollosok !

Mar tobb mint 3 eve probaljuk eladni hazunkat .
Kerem segitsegeteket milyen technikat hasznaljak,hogy verge eladjuk hazunkat es vegyunk egy olyat amire vagyunk.
Elore is nagyon koszonom segitsegeteket.

Tisztelettel Szekely Eniko

Ausztraliabol

    Asztro Show a 30.09.2014

    Kedves Enikő! Norbert kártyajóst és mágust ajánljuk Önnek, melléke: 525. Legkeresettebb mágus aki segíthet Önnek is hasznos tanácsokkal. Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*