Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Aleister Crowley a híres mágus és a Crowley tarot kártya

Aleister Crowley a híres mágus és a Crowley tarot kártya

Dátum: 24.12.2012

Aleister Crowley  nem csak mágus és okkultista ,hanem költő és író is volt. Crowley, mint a legtöbb nagy ember előtte, ő is megelőzte a korát.  Az írásai sokkolták a kora emberét, viszont költőként sosem kapta meg az elismerést, amire vágyott. Elsősorban mágikus írásai révén vált ismertté, főként a  A Törvény Könyve című mű által. A modern jósok mai is használják az általa létrehozott jóskártyákat.

Élete

Crowley 1875. október 12.-én született Leamington Spa-ban,  az Egyesült Királyságban. A családja keresztény volt,  és Crowley is mélyen vallásos környezetben nevelkedett.  A vallás ellen korán szembeszállt, majd elkezdett érdeklődni az okkult tudományok  iránt és mivel gyűlölni kezdte az egyházat 1898-ban csatlakozott egy szektához, a Nagy Fehér Testvériséghez.  Apja váratlan halála után, óriási örökséget örökölt, amit szintén az okkultizmus tanulmányozására és a mágikus praktikák elsajátítására fordított.  Egyből kiderült, hogy természetes érzéke volt a mágiához és szépen haladt felfelé a szekta ranglétráján, de a londoni vezetői alkalmatlannak látták a második fokozatra. Ezután Párizsba költözött, hogy megismerje  MacGregor Matherst, a rend fejét és meggyőzze abban, hogy a második fokozatra léphessen. Végül  Crowley kérését engedélyezték és beavatták a második fokozatba. Röviddel ezután Mathers-t és Crowleyt eltávolították a rendből. Crowley átköltözött Amerikába és ott élt 1919-ig, majd 1920-ban Szicíliába költözött, ahol megalapította a Thelema Kolostorát Cefaluban.  A második világháború vége felé Mussolini kiutasította egész Olaszországból.  Élete legvégén egy magánhotelben élt Hastingsben, itt hunyt el 1947. december 1.-én.

Crowley mágikus útja

A mágus még fiatal egyetemista korában döntött úgy, hogy az okkultizmus és miszticizmus útját választja, bár arról ami erre sarkallta, soha nem írt . A következő évben az alkímiáról és mágiákról kezdett olvasni könyveket. Elkezdte tanulmányozni a keleti okkult rendszereket és a tantrikus jógát, majd tanult buddhizmust és az I Ching-et is. Amikor Egyiptomban nyaralt, mágikus rituálén vett részt, amelyen állítólag üzenetet kapott az istenektől.  1909-ben kezdte el felfedezni az asztrál sík szintjeit, majd az asszisztensével Énokiánus mágiát használtak. Crowley hitte, hogy egyesült az öntudata az univerzális öntudattal.  A Raja Yoga tanulmányozása és intenzív művelése után,  bejelentette, hogy elérte “dhyana” állapotát, mely a világgal való egyesülés egyik lépcsőfoka.

Crowley rendkívüli  jós volt. Több háborút is megjósolt amelyek később bekövetkeztek: A Világháborúk, a Balkáni – háborúk stb. Meggyőződése volt, hogy ő a kiválasztott  aki új fejezetet nyit majd az emberi történelmébe.  A halála után a hippi-mozgalom kultikus alakja lett.

A Berashith c. esszéjében a meditációt emelte ki, mint a legjobb eszközt a célok megvalósítására. A rituális mágiát a következőképpen jellemzi:  “ a rituális mágia egy módszer, mely segítségével erősíthető az akarat, és amely képes ezt az akaratot egyetlen tárgyra összpontosítani “.

 

 

Crowley tarot kártya

Crowley személyisége sokakat rossz érzéssel tölt el, azonban a szellemi és lelki nagysága vitathatatlan. Ezt bizonyítja a Thoth Tarot kártya megalkotása  is, melyet Lady Frieda Harris képzőművész festett Crowley irányításával. A tarot kártyák elkészítése több mint 5 évig tartott.

Mint minden jóskártyát, ezt is számos módon ki lehet vetni. Az egyik kirakás azonban egyedülálló módon  a Crowley tarotra készült. Ebben a kirakásban, először ki kell választani a kérdező lapját, méghozzá úgy hogy összeadjuk a születési dátumának számjegyeit, addig amíg egyjegyű számot nem kapunk. E mellé ki teszünk egy személyiség lapot, amelyhez a kérdező születésnapját kell összeadni, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Végül pedig a fejlődés lapját kell kitenni, ez az aktuális évszám, a kérdező születési hónapja és napja egy számjegyre leegyszerűsítve. Ez a három kártya, valamint a jós megérzése mutat utat a kérdező számára.

A Crowley  kártyák megértése komplikáltabb a többi jóskártyához képest, mert nem csak a szimbólumokat kell értelmezni, hanem a csillagjegyek és bolygók kapcsolatát is. A Crowley Tarot szimbólumai, az egyiptomi hiedelemvilágot, a mágia, az asztrológia, a számmisztika és a kabbala világát kapcsolja össze. A Crowley 80 lapból áll.

Hagyj hozzászólást

*