Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Hold és a Holdfázisok

A Hold és a Holdfázisok

Dátum: 06.11.2012

Aki nem jártas az asztrológiában, az is tudja, hogy a Hold mozgása nagy hatást gyakorol a Földre, hisz tengereket képes megmozgatni. Ez az árapályjelenség, amit a Hold és a Nap vonzásának (gravitáció) befolyása okoz. A dagály és az apály között átlagosan mindössze 6 óra 12 perc telik el, ez is jól mutatja a hatás erejét. Ezen túl is jelentkezik ciklikusság a tengerek és óceánok mozgásában, mely az úgynevezett Holdfázisokhoz kötődik. Például kiemelkedően nagy dagályok következnek be Újhold idején, vagy Teliholdkor, viszont csökken a magasság közti különbség, ha a két égitest iránya derékszöget zár be.

ITT találod a 3 legjobb Telihold mágiát, ami tényleg működik!

telihold_rtl_cikkbe

A tenger nagy tömegű víz, így látványos az eredmény. De mivel az emberi testben is nagyarányú a víz, mintegy 60 százalék bár eloszlása egyenlőtlen( a zsírszövetekben mindössze 20 százalék, a csontokban 25 százalék, a májban 70 százalék, az izmokban 75 százalék, a vérben 80 százalék és az agyban 85 százalék az aránya a szilárd anyagokéhoz képest) azért a szervezetünkre is erős hatást gyakorol.

Feltehetjük a kérdést, miért pont a vízre gyakorol hatást? Elkerülve a tévhiteket, nem csupán a vízre hat ez az erő, de ezekre az energiákra a víz a leggyorsabban reagáló, vagyis változó anyag (mozgása számítások és mérések nélkül is szemmel látható).

A Hold egy másik érdekessége, hogy ugyanannyi idő alatt fordul meg a saját tengelye körül, mint amennyi  idő alatt megkerüli a Földet, így mindig ugyanazt az oldalát látjuk. A Hold fényét a Naptól kapja, így egyik féltekéje mindig sötét, miközben a másik világos. Keringési pályája ellipszis alakú, keringési ideje 27,3 nap, így egy évben 13-szor van Telihold és Újhold.

IDE kattintva a leghatásosabb Újhold rituálékat találod!

 

De nézzük a holdfázisokat:

Azt a jelenséget nevezzük Újholdnak, amikor a Hold együttállásban van a Nappal, ilyenkor a sötét oldalát mutatja a Föld felé. Az első negyed egy héttel későbbre tehető, amikor a Hold távolodik a Naptól és egyre több látszik a világosabb, napsütötte oldalából. Ez a növő holdfázis, ekkor félholdat látunk az égbolton. Telihold újabb hét nap múlva lesz, amikor a Hold szembenállásba kerül a Nappal, ilyenkor a teljes világos oldalát mutatja felénk, ezt holdtöltének is nevezik. Az utolsó negyed újabb egy hét múlva lesz, amikor ismét csak félholdat látunk, ez a fogyó holdfázis. Van még egy érdekes jelenség, ezt Holdfogyatkozásnak nevezzük és mindig Teliholdkor figyelhető meg a Földről. Ilyenkor bolygónk a Nap és a Hold közé kerül, így elzárja a fénysugarak útját.

 Ágnes

A Hold és az ahhoz fűzödő babonák:

Babonák és hiedelmek sokasága kapcsolódik a különböző holdfázisokhoz. Természetesen ezek közül soknak van értelme, hiszen több évszázados megfigyeléseken alapszik.

Például, az a hiedelem is megalapozott, hogy Újholdkor érdemes új dolgokba kezdeni, mert energiáink olyan lökést kapnak, amellyel az előbbre jutás szándéka erősödik bennünk. Teliholdkor izgágábbak, nyugtalanabbak vagyunk, amit kórházakban, otthonokban dolgozó  ápolónők, portások is igazolnak, sőt a rendőrségi statisztikák szerint ilyenkor több a bűncselekmény és a baleset is. Ez a frusztráló érzés már egy-két nappal előtte is jelentkezhet. Ráadásul ez az időszak a vérnyomás megemelkedésével is jár, ezért nem javallott ilyenkor a műtéti beavatkozás. Régi hiedelmek szerint a Hold „Égisten rossz szeme”, és a Teliholdhoz, a fekete mágiát társították, sőt összefüggésbe hozták a mentálisan zavarodott elmeállapot kialakulásával.

A fogyó holdfázis kitűnő időszak a lezárásra. A fogyatkozások is látványosak, ezért ezekhez is sok megalapozatlan negatív hiedelem kötődik. Pedig az asztrológiában pozitív hatásai is ismeretesek, amikor más jótékony fényszögű bolygóval együtt áll, energiáival segítheti a horoszkóp tulajdonosát. Ráadásul, ha ez sarkalatos helyen történik, a pozitív hatás akár egy-két hónapig is érzékelhető lesz. Jelezhet házasságot, gyermek fogantatását és születését, karrierben változást, vagyis pozitív befejezést, lezárást. De azért az igaz, hogy a fogyó Holddal energiáink folyamatosan csökkennek, ezért érdemesebb az új dolgokat, új elhatározásainkat, mint például egy vállalkozás beindítása, a növő Hold idejére időzíteni.

 

A Hold hatása nagyon nagy, még ránk, emberekre is. Érdemes tudni, hogy pontosan mely időszak a legmegfelőbb, napra pontosan ahhoz, hogy valamit elengedjük, vagy, hogy valami újba kezdjünk, illetve bevonzhassuk, amit szeretnénk! Ha Te is gyarapodni szeretnél az életed bármely területén, akkor hívd bizalommal Xalent vagy Imolát a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), akiket elérsz külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*