Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A horoszkóp jegyei és a házasság

A horoszkóp jegyei és a házasság

Dátum: 03.01.2013

A horoszkóp jegye, vagyis a Nap állása a születési képletünkben bizonyos vérmérsékletre utal, vagyis olyan tulajdonságokra, melyek jellemzőek lehetnek a házasságkötésünkre és egyes házasságon belüli viselkedési formákra.

Kos – Általában hamar köt házasságot, nem sokat törődve a „jótanácsokkal”, annál inkább belső késztetésére hallgatva. A házasságban is aktív marad, nem túl féltékeny, de lobbanékony típus. Párkapcsolatban is fontos számára a kihívás. Idősebb korában már nehezen házasodik, erőteljes függetlenségi vágyai miatt.

Bika – Szintén hajlamos elhamarkodottan és korán házasodni. Rossz kapcsolatból is nehezen száll ki,  ragaszkodó típus. Az anyagi javak fontos szerepet töltenek be a házasságában is. Féltékeny típus, de ezt ritkán köti partnere orrára. Ha egyszer szakításra adja a fejét, többé nincs visszaút. Nem kimondottan tüzes szerető, de nagyon érzéki.

Ikrek – Szeret udvarolni, ezért az ismerkedési időszakban nem egészen hűséges. Mindent és mindenkit meg akar ismerni mielőtt házasságra adja a fejét. Tartós kapcsolatban simulékony lesz, engedékeny, megértő és türelmes. Viszont problémák felmerülésénél túlzóan aggodalmaskodó. Nehezen dönt családi ügyekben is.

Rák – Fontos számára a házasság. Anyáskodó magatartás jellemzi, ez a Rák jegybe született férfiakra is értendő. Intuíciós érzéke erőteljes, szinte olvas partnere gondolataiban. Ez csak addig jó tulajdonsága, míg nem érzékel problémát a házasságban. Fontos  számára s meghitt otthon. Legnagyobb félelme a házasságban, ha úgy érzi nincs szükség rá. Féltékeny típus.

Oroszlán – Romantikus és gavallér házastárs. Szintén korán házasodhat, mert erőteljesek az érzelmi és szexuális igényei egyaránt. Hódító típus, de egy jó házasságban ezeket a vágyait könnyedén kivetíti a munkájára és így nem sodorja veszélybe a kapcsolatát.  Legnagyobb probléma a párkapcsolatában, hogy még az építő jellegű kritikát is rosszul viseli. Örökös félelme, hogy elégedetlenek vele.

Szűz – Nem kapkodja el a házasságot. Inkább az értelme, mint az érzelmei vezérlik. Nehezen hozható lázba, de ha sikerül igen aktív lesz. A gondok viszont gyorsan letörik, ilyenkor hallgataggá és tartózkodóvá válik. Érzékeny és sértődékeny, belső bizonytalanságát ilyenkor hidegséggel igyekszik leplezni. Rendmániás, de gyűjtögető is. Családjáért és szeretteiért viszont képes nagy áldozatokat hozni.

Mérleg – Sokára dönt, ezért ő is nehezebben házasodik. Fél a beolvasztottsággal járó érzelmi hullámvasúttól. Házasságában is a harmóniára törekszik, mint az élete egyéb területein. Így olyan partnert keres, aki mind esztétikailag mind lelkiekben megfelel szépérzékének, de ugyanakkor biztonságot és kiegyensúlyozottságot sugároz. Szereti az életörömöket.

Skorpió – Jó házasságának a titka, hogy sokat dicsérjék, és hogy a partnere kielégítse a testi vágyait is.  Ha ez sikerül, lángoló és szenvedélyes társra lelünk benne. Szereti a jólétet, a pénzt és a kényelmes otthont. Erős az akarata, szeret hatalmat gyakorolni a házastársán. Ellenállásra ingerlékenységgel és féltékenységgel reagál. Soha nem felejt.

Nyilas – A horoszkóp szerint idealista, így hisz a családi értékekben, és a házasságban, de általában csak akkor nősül vagy megy férjhez, ha az anyagi és érzelmi jólétet biztosítva látja a családalapításra. Szerelmében is szenvedélyes, együtt érző, de kissé zsarnokoskodó. Kissé nyughatatlan, szeret utazni, de házasságában a békére és a nyugalomra törekszik.

Bak – Házasságkötésre szintén fiatalon van nagyobb esélye. Idősebb korára rigolyái és berögzült szokásai miatt kissé rugalmatlan, így nehézkes társ. Hajlamos az aszkétizmusra is. Viszont becsületből, vagy felelősségtudatból még rossz kapcsolatban is bennmarad, de gyanakvóvá, mogorvává és önzővé válhat. Képes nagyvonalú lenni, de csak a számára fontos dolgokban.

Vízöntő – Számára a szabadság a legfontosabb, ezért nehezen, inkább szociális érzékenységből házasodik. Imádja a meglepetéseket, ezt a házaséletben is igényli. Érzékeny, gyorsan indulatossá válik, de ugyanilyen gyorsan lehiggad. Erős az igazságérzete, ez a legérzékenyebb pontja. A házasságában is fontosak maradnak számára a barátok.

Halak – Hacsak nem éri az első kapcsolataiban csalódás, könnyen házasodik, mert könnyen szerelemre lobban, és ezután már idealizmusa vezérli. Nehezen veszi észre partnere igazi arcát, igyekszik csak a jóra és a szépre koncentrálni. Még ha csalódik is, empátiája megmarad, így nehezen válik el. Viszont ilyenkor a sok feszültség levezetésére könnyen nyúl bódító szerekhez.

 

Utoljára módosítva 2013.10.23.

Hagyj hozzászólást

*