Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A japán asztrológia

A japán asztrológia

Dátum: 03.12.2012

Időszámításunk előtt több mint száz évvel élt egy császár Japánban, akinek a szenvedélye a csillagkutatás volt. Nagyon magas szintre fejlesztette az asztrológiai tudását, és ezt nem szívesen osztotta meg idegenekkel. Olyannyira, hogy ez a féltve őrzött tudás a XVI. századig nem hagyta el a palotát és csak a császári udvar használta.

A japán horoszkóp az Európában használatos formától némileg eltér. Ebben a horoszkópban csak 9 állatövi jegyet különböztetnek meg (szemben az európai 12 jeggyel) sok benne a zen kultúrából merített tudás, a kínai filozófia, a csillagászat is. Nem csupán az asztrológusok, hanem az orvosok is használják és fontos információt olvasnak ki belőle.

A születési évszámok alapján felosztott jegyek:

Ippaku ( Fehér víz), Jikoku ( Fekete föld), Sanpeki (Türkiz fa), Shiroku ( Zöld fa), Goo (Sárga föld), Roppaku( Fehér fém), Shichiseki ( Vörös fém), Happaku (Fehér föld), Kyushi (Vörös tűz)

A zen horoszkóp a születési hónapok alapján a következőképpen alakul:

Szent teknős: január19-február 14

Cseresznyevirág: február 15- március 20

Nap: március 21- április 29

Bambusz: április 30- június 4.

Ökör: június 5- július 6

Lótuszvirág: július 7- augusztus 1

Japán híd: augusztus 2- augusztus 27

Kerti kavics: augusztus 28- október 10

Császár: október 11- november 18

Császárnő: november 19-december 20

A nyugati asztrológia tudományát és horoszkópot tanulmányozók és ismerők is élvezettel ismerkednek meg a keleti számítás alapján készült japán asztrológia módszerével. Bizonyára másféle jellemzőket olvasnak ki majd a születési képletünkből, ám ezáltal jobban meg tudjuk ismerni önmagunkat, rejtett képességeinket, esetleges betegségre való hajlamunkat.

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

anita a 06.03.2013

gyerek áldas mikor lesze

    Asztro Show a 01.10.2014

    Kedves Anita!
    Norbert kártyajóst és mágust ajánljuk Önnek, melléke: 525. Legkeresettebb mágus aki segíthet Önnek hasznos tanácsokkal. Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*