Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A kártyajóslás alapszabályai

A kártyajóslás alapszabályai

Dátum: 04.04.2013

Sokfajta kártyajóslással találkoztak már olvasóink ezeken az oldalakon, így nem árt, ha néhány fontos alapszabállyal is megismerkednek, amelyek ismerete szinte elengedhetetlen a pontos jósláshoz. Vagyis ahhoz hogy a kártyák és a kártyajóslás is rendben, igazsághoz hűen, pontos információkkal lásson el minket. Ez azért nagyon fontos, mert a kártyajóslás egy felelősségteljes tevékenység, ami befolyásolhatja a tudatunkat, sőt akár egy másik emberét is, ha nem csupán magunknak vetünk. Ezt szaknyelven programozásnak nevezik.

Ez persze lehet pozitív is, akkor nem okoz nagy gondot, általában önbizalmat és cselekvéshez energiát is ad, de ellenkező esetben, a negatív programmal sokat árthatunk magunknak és másoknak is. Így már talán még jobban érthető, miért nagyon fontosak a szabályok és miért érdemes ezeket betartani.

Ezek nem tárgyakhoz, elméletekhez kötött szabályok, minthogy kötelező gyertyát gyújtani, bár sokan ezt teszik, vagy mindig meg kell kérdezni a kártyától, hogy akar-e válaszolni? – sokan ezt is megteszik. Bár nem árt, ha valaki kártyát vet és jósol, akkor előtte és közben tart valamiféle rituálét, de ez legyen az egyéni, saját lelke útmutatása.

Ami viszont nagyon fontos, hogy a kártya vásárlása után egy kis sajátos szertartással tisztítsuk meg a kártyát, és olyan tárggyal „lássuk el” – ez lehet egy régebbi doboz, egy hajgumi –, ami már egy jó ideje a sajátunk.
Továbbá, nagyon figyeljünk mindig az érzéseinkre! Van olyan jós, aki ha másnak vet, akkor megkéri a kérdezőt ő húzza ki a lapokat vagy emelje el a kártyát. Vannak olyanok, akik egyáltalán senkinek nem engedik meg, hogy megérintsék azt, vagyis hogy idegen ember hozzáérjen a lapokhoz, így mindent maguk végeznek a kérdező kérdésére koncentrálva. Mindenkinek a saját belső üzeneteire kell ezzel kapcsolatban figyelnie.

Ismétlem, a lényeg az érzetekre kell koncentrálni folyamatosan, főleg az elemzésnél, és sose szabad olyat tenni, mondani, ami viszolygás kísér bennünk, vagy kétségként jelenik meg.

Így egyértelmű, hogy nem szabad jósolni, ha betegek, fáradtak vagyunk, nincs kedvünk vagy ha alkohol befolyása alá kerültünk.

Olyannak se jósoljunk, aki első pillanattól kezdve antipatikus, vagy régóta nem kedvelünk.

Kerülni kell a mindent tudó viselkedést is, és lehetőleg szóhasználatunk is maradjon az, hogy „azt üzenik ezek a lapok”.

Ami a legfontosabb, nem szabad megmásítani a lapok értelmezését, vagyis hazudni! – még jó szándékból sem. Viszont figyelembe kell venni a másik ember szabad akaratát, így lehet elkerülni a fent említett programozást. Vagyis óvakodni kell a jövőre vonatkozó kijelentésekkel, mint a „soha nem megy férjhez”, vagy a „mindig baleset éri…” – és a soha és a mindig szavakat is kerüljük. Hiszen a kártyák a jelen viselkedésünk és életeseményeink következtére mutatnak rá egy közelebbi jövőben.

Ezek a szabályok a jóslásra tarot kártyából is egyaránt vonatkozik.

 

Utoljára módosítva 2013.10.23.

Hagyj hozzászólást

*