Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A kos aszcendens jellemzői

A kos aszcendens jellemzői

Dátum: 19.02.2013

A Kos a zodiákus első jegye, így a mundán asztrológiában az egyes ház, vagyis az egó kapcsolódik hozzá. Eleme a tűz, így nem csoda, hogy a kos aszcendens a harcost szimbolizálja.

Bármely napjegyű embernek, ha Kosban áll az aszcendense, akkor fellelhetők benne a kezdeményezésre, vezetésre, aktivitásra utaló tulajdonságok. Sőt, talán leginkább onnan lehet felismerni ezt a típust, hogy bizonyos esetekben és alkalmakkor meglepően rámenős tud lenni.

Vagyis kitartóvá válik – nem úgy mint a Nap-jegynél -, nem adja fel a céljait még akkor sem, ha komoly nehézséggel találja magát szemben. Úgynevezett „keljfeljancsi” tulajdonságokat kölcsönöz a személyiségnek.

Természetesen sok közös vonás is fellelhető a Kos aszcendensű és Nap-jegyű személyek között, mint az elevenség, teremtőerő, bátorság, szenvedélyesség, de erőteljesebben jellemzi, hogy a saját útját járja. Sőt élete folyamán ez a kitartás, ami jellemzi, képessé teszi arra, hogy megvalósítsa önmagát és ezen keresztül az álmait.

Viszont mint mindennek két oldala van. Legnagyobb problémája, vagy rossz tulajdonsága, hogy könnyen válik agresszívvá, tapintatlanná. Ez az erőteljes egójának köszönhető. De tudni kell róla, hogy önmagára sincs tekintettel, nyersen és őszintén néz szembe saját hibáival is.

Bár jó irányítói és vezetői képességei vannak, hisz nem csupán irányít, hanem elől halad, egy-két dolog mégis megnehezítheti vele az együttműködést legyen szó munkahelyi vagy párkapcsolatról.  Úgy mint a kompromisszumképtelensége, vagy az, hogy rosszul viseli a frusztrációt.

A kos jellemzői szerint versengő és szeret győzni. Életbölcselete is így szól, aki mer, az nyer! Türelmetlensége miatt nehezen várja ki a sorát.

Mégis párkapcsolatban a nyugalmi pólust keresi. Kiegyensúlyozott, érett személyiségű társ vonzza, aki jó diplomata érzékkel kezeli őt. Szereti, ha partnere derűs és higgadt, vagy akár konfliktuskerülő. Lehetőleg legyen “Te”  irányultságú, hogy kielégítse a kos aszcendens, a társa egóját.

 

Utoljára módosítva 2013.10.24.

A felhasználók hozzászólásai (2)

k a 23.10.2013

Ez igy van csak a penzhez nics szerencsem

    Asztro Show a 30.09.2014

    Kedves!
    Szandra jósnőt ajánljuk Önnek, melléke: 387. A bőségmágiában segíthet és pénzrituáléval is foglalkozik .
    Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*