Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A legismertebb babonák jelentése

A legismertebb babonák jelentése

Dátum: 23.01.2013

A babona, vagy hiedelem szűkebb értelemben a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet vagy erre épülő tevékenységet jelent. Ez a hit, bár ok-okozati összefüggésben nincs, mégis több száz vagy akár ezeréves megfigyelésen alapul. Ilyen hiedelem például, ha vízkereszt napján esik a hó, hamar eljön a tavasz. A babonás ember a dolgoknak vagy az eseményeknek mozgatójaként mindig természetfeletti erőket képzel el.

Ha meg szeretnéd magad óvni, végezd el Mihány arkangyal titkos védelmi mágiáját IDE kattintva!

 

Jósaink kipróbált és működő rituálékat végeznek

Vannak különleges – mágikus – tárgyak és élőlények, történések, melyekhez babonák, vagyis magyarul hiedelmek kapcsolódnak. Ezek kötődhetnek a hétköznapjainkhoz, mint az újév napja, vagy a karácsony, vagy akár egy bizonyos naphoz is, mint a Luca-nap, vagy a péntek, vagy a 13-as szám. De kötődhetnek egy fekete macskához. Mégis mindezek mellett a legismertebb babonák általában az időjáráshoz, a szerelemhez és a halálhoz kapcsolódnak. Bár sokan azt állítják, ezek ellentétesek a keresztény kultúrkörrel, véleményem szerint semmiféle ellentétet nem kell keresni, hisz a keresztény hitrendszerben  is  fellelhetünk mágikus tárgyakat, mint például a szentolvasó, a szenteltvíz, a szentelt gyertya, és a szentostya.

 

A negatív energiák ellen könnyűszerrel meg tudod magad védeni! Kattints IDE!

 

De visszatérve a mágikus kellékekhez, a babonák közt kiemelkedő szerepet kap a tükör. Egyes hiedelmek szerint kapu a szellemvilághoz, míg egy másik szerint – megfelelő szertartás segítségével – megláthatjuk benne leendő társunk arcát. A házasodóknak, a szerelmesnek és a halottat siratóknak egyaránt fontos eszköze. De ami még ennél is érdekesebb, hogy évezredek óta a Föld különböző részein egyaránt a szellemvilággal kötik össze. Megtalálták tulajdonosa mellé temetve az azték sírokban is, ami azt mutatja, hogy az arc tulajdonosának a szellemének vélték, és így vele együtt temették el. A mai természeti népeknél is tovább él ez a hiedelem a tükörképről.

következő élet

Sokkal egyértelműbb a fekete macska-hiedelem eredete. Egyesek szerint még az antik római korhoz kötődik. Élt egy festő, aki nagyon szerette a sötét tónusú színeket. Volt egy fehér macskája, akit egy perzsa utazótól kapott ajándékba. Egy napon a fekete festéket tartalmazó üvegből ráborult a festék a pajkosan játszadozó macskára, így lett emiatt koromfekete. Aznap a festőt több kisebb-nagyobb katasztrófa érte, amit a macska színváltásának tudott be.  Bár a babona igazi eredetét nem tudhatjuk, az 1800 éves történet szerint ettől a naptól él a hiedelem miszerint a fekete macska balszerencsét hoz  annak aki találkozik vele.

A legismertebb babonák át is alakultak az idők során és nagyon sok babonának még ma is van létjogosultsága. A régiek elkopnak és újak születnek nap mint nap. A modern embernek is vannak babonái, és lesznek az utánunk következőknek is.

 

Ha úgy érzed, balszerencse érhet, az okkal van! Lehet, előre megérezted, hogy egy rossz dolog van készülőben, de az is lehet, hogy a saját negatív gondolataid által vonzod be a negatív dolgokat az életedbe! Készülj fel mindenre, ami rád vár, és kerülj el minden rosszat! Hívd Ágnest vagy Megmondót a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), mert ők tudják, mit rejt a jövőd!

Szakembereink elérhetőek külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*