Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A legismertebb tarot kirakás

A legismertebb tarot kirakás

Dátum: 13.03.2013

Nem csupán a legismertebb, hanem az egyik legősibb tarot kirakás módszer a „kelta kereszt”. Attól maradt fent és vált ilyen közkedveltté, mert konkrét és általános kérdésekre is alkalmazható.

Ráadásul ez a tarot kirakás nem csupán a problémák gyökerét mutatja meg  hanem azt is, milyen külső (társadalom, család, ellenség, stb.) illetve belső befolyásoló hatások várhatók. Ez utóbbi is igen fontos, hisz a kommunikációnk, a viselkedésünk spirituális szinten is zajlik, csak ennek sokszor nem vagyunk tudatában.

Nézzünk egy példát.

Hosszú idő után, társra találunk, s arra vagyunk kíváncsiak, vajon tartós lesz-e a kapcsolatunk?
Az első kártya fogja megmutatni a jelenlegi állapotot, ez lesz a kiindulási pont. A második (az előzőtől jobbra eső lap) mutatja meg a gátló hatásokat. Az egyes és a kettes  feletti lap  a tudatos viselkedésünket jelöli, például, hogy harcolunk a másikért. Az első két lap alatt elhelyezkedő kártya  a tudattalanunkban zajló vágyainkra utal, vagyis arra, hogy  anyagi biztonságra vágyunk, vagy elutasítjuk a szerelmet, vagy harcolunk ellene, stb. Az egyes kártyalaptól balra az ötödik lap megmutatja, hogy az egyedüllétünknek mi volt az oka (múlt), ez lehet özvegység, vagy csalódottság , de utalhat egy probléma régebbi gyökerére is. A kettes mellé jobbra  elhelyezett hatodik lap lesz az, ami a külső (akár sorsszerű) eseményekre utal.

Már így is jó sokat megtudhatunk a minket érdeklő problémáról, de ezzel még nincs vége a kirakásnak. Még igen fontos információkhoz juthatunk az utolsó négy lapból, amit különállóan az előző kirakástól elkülönítve,  jobbra alulról felfelé kell kitenni és olvasni. A hetedik lap azt mutatja  amivel hozzájárulok a helyzethez, a nyolcas a külvilág hatása rám (ez megmutatja, ha túl nagy befolyást gyakorol döntéseimre a környezetem és ezzel segít, vagy esetleg gátol). A kilencedik a reményekre vagy éppen félelmekre utal, míg szintén döntő lap a tizedik, amely megmutatja milyen hozzáállással, viselkedéssel juthatok el az eredményhez, vagyis ez a lap lesz a  megoldás kulcsa.

Ha úgy érzi, hogy ez a tarot kirakás túl bonyolult és nem boldogul a jóslással hívja bátran jósainkat, akik segítenek Önnek a lapok értelmezésében.

Hagyj hozzászólást

*