Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A mágia szimbólumai

A mágia szimbólumai

Dátum: 27.08.2012

A mágia és az okkultizmus szorosan összefügg.  Egyes történelmi  bizonyítékok szerint, a mágia a mai napig használja a szimbólumait az egész világban.  A mágia jelei között a különbségek minimálisak, és a népek és vallási szerint csak minimális eltérések vannak jelen. A leggyakoribb mágikus szimbólumok, amik mindegyik nemzet törtélelmében jelen vannak, a kereszt, a háromszög, a pentagramma, a hexagramma és a kör.

A mágia szimbólumainak a jelentései

KERESZT

A kereszt még azelőtt, hogy a kereszténység szimbólumává vált, a természetben jelentkező kettősségnek a szimbólumát jelentette. Az  Egyiptomiaknál mint az élet szimbóluma jelentkezik, a körrel pedig együttesen pedig a halhatatlanság jelképe volt. Az ősi Görögöknél, a teremtés négy elemét ábrázolta: a vizet, a levegőt, a földet és a tűzet. Az idő múltával a kereszt mágia jelentése megváltozott, ma pedig a kereszt a keresztény vallás fő szimbóluma.

HÁROMSZÖG

A háromszög szimbólum jelentése megegyezik a 3-as szám szimbolikájával. Amikor felfelé fordított akkor a jót, a szellemiséget és a tűz elemét ábrázolja; amikor pedig lefelé áll, akkor a rosszat jelent. A mágia  a háromszögben az élet három időszakát látja (a születést, az érettséget és a halált), valamint mint a bölcsesség  jeleként is jelentkezik.

PENTAGRAMMA

A pentagramma  a leghatalmasabb mágikus jelek közé tartozik, ezt a jelet tartják a tökéletesség, a boldogság és a házasság szimbólumának. Az ötös számhoz fűződik a jelentése . A pentagrammát a mágiában a szertartásokhoz szokták használni. A pentagrammákat a mágikus körnek közepébe rajzolják  és különböző varázsigékhez szükséges. Ezen kívül a rossz szellemektől és a negatív energiáktól való védelemre használják.

HEXAGRAMM

A hexagramm a hatágú csillag a szellemiség hatalmát a testi felett szimbóluma. A mágia mint felsőbb hatalomra tekint, és mint a rossztól való védelemre. Két háromszögből áll, amik az embert és az Istent ábrázolják, egymással szemben állnak, a csúcsaik pedig ellentétes irányban –így alkotnak Dávid csillagot, amely a zsidó vallás szimbóluma is.

KÖR

A leggyakoribb mágikus jel. Az idő kör-körös mozgását és a tökéletességet jelképezi aminek nincs eleje és vége. A mágia körre, a transzcendentális világ jelképét jelenti.  A legfontosabb mágikus szimbólumok közé tartozik –a segítségével űzzük el a démonokat, a gyűrű amivel házasodunk a kör alakú, a gyertyák amiket a szertartásokhoz használunk is kör alakúak. Talizmánokon is találkozhatunk vele.

 

Utoljára módosítva 2013.10.24.

Hagyj hozzászólást

*