Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A mágia törvényei

A mágia törvényei

Dátum: 11.12.2013

Tudni, merni, akarni, hallgatni

Ez a négy alaptörvény, amire a valódi mágia épül. Az avatottaknak mindegyik jelentésével tisztában kell lennie, meg kell tapasztalnia, és birtokolnia kell képességüket. Az igazi képesség ebben a négy mágikus törvényben rejlik, csak ezekkel tud a mágus útján végighaladni, úgy, hogy közben meg nem inog.

Az első törvény:  Tudni, mely magát a tiszta lélegzetet képviseli a Levegő elem által. Már az őskorban is azt tartották sámánnak, bölcsnek, vagy épp mágusnak, akinek a tudása magas szinten volt. Értett a csillagokhoz, a gyógyításhoz, vagy tudott a szellemek nyelvén beszélni. A tudást tanulással, tapasztalással érték el, volt aki vagy sokat utazott, vagy megörökölte azt egy mestertől. Manapság sokkal egyszerűbb megfelelni a mágia első törvényének, ám az elvárások is sokat nőttek az idők folyamán. Ahhoz, hogy valaki mágusnak nevezhesse magát rengeteget kell tanulnia, ismernie kell a történelmet, a legendákat, de éppen úgy a lélektan rejtelmeiben is el kell merüljön. Ha gyógyítással is foglalkozik az orvostudomány fejlődésével is lépést kell tartania.

Viszont az is élhet a mágia törvényei szerint, aki nem akar mágus lenni, csak érdeklődik a spiritualizmus iránt. A tudás törvényét egyszerű belevinni a hétköznapokba bárki számára, melyből sokat profitálhat. A lényeg, hogy minden nap tanuljunk valami újat, ismerjük fel az információ erejét, figyeljük meg környezetünkből felénk áramló tudást és használjuk fel azt. A könyvek olvasása, a megfigyelőképesség erősítése, mind beletartozik az első törvénybe, mellyel akár Ön is élhet.

A második törvény: Merni. Merni annyit jelent, mint cselekedni. A mágus először is felméri a helyzetet, lélegzetet vesz, majd erejét célja felé összpontosítja. A Levegő és a Föld így hathatósan egyesülnek lényében. A második törvény is értelmezhető azonban többféleképpen is. Nem csak a mágikus műveletekhez kell merni, életünk minden percében mernünk kell helyesen cselekedni és félelmeinket kordában tartani. Mernünk kell önmagunkat legyőzve jobbá válni, nap és nap után. Nem vakmerőn, nem lagymatagon, hanem stabilan, mint az elem, amit képvisel. A hétköznapi ember számára ez egyenlő azzal, hogy szembenéz saját gyengeségeivel, rossz szokásaival.

A harmadik törvény: Akarni. Itt már megvan az ismeret, a mágus tudja mi folyik környezetében, a lelkében, megvan a bátorság, szembenézett az igazsággal, s most kitűzi a célját. Az akarat a Tűz elem erejét hordozza. Akarni annyit jelent, mint létezni, élni és teremteni. Az akarat az, mely minden követ képes megmozgatni, mely egyszerre felperzseli és újrateremti a világot. Az akarat törvénye magában foglalja a fekete és fehér mágiát egyaránt, hiszen mi adunk célt neki. Önmagában se nem jó, se nem rossz. Ez a legösztönösebb erő, mely könnyen szabadul el, s ha az előző három törvény nélkül alkalmazzák, akár tudatlan demomágusokat is teremthet. Akarat próbákat bárki tehet, mely edzi az eltökéltséget, de legyünk óvatosak, a törvényeket csak együtt alkalmazhatjuk biztonsággal!

Az utolsó törvény: Hallgatni. Sokan ezt az egyet nem értik meg. Ez az utolsó irányelv, mely arra int minket, hogy legyünk szerények, ne hagyjuk, hogy elért eredményeink a fejünkbe szállva dicsekvésre vagy elfogultságra vezessenek. A törvények egy körforgást alkotnak, újra és újra fel kell ismernünk igazságait. A hallgatás a magány elfogadásából és szeretetéből is áll, és abból a felismerésből, hogy a mágia egy személyes út. Ez az út, mondjuk inkább ösvény, nem való mindenkinek. A hallgatás törvényét azonban mind kipróbálhatjuk időnként egy meditáció keretein belül, hiszen ez a Víz elem uralma alá tartozik.

Ez volt hát a négy alaptörvény, minden mágia legfontosabb irányelve. Ha érdeklődik a folytatás után nézzen be oldalunkra máskor is, vagy hívja tanácsadóinkat a nap 24 órájában!

 

 

Hagyj hozzászólást

*