Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A magia szinei

A mágia és varázslat színei

Dátum: 13.01.2012

Mágia, mágikus pecsét, szertartás. Ezek mind olyan kifejezések amelyeket nem használunk mindennap és mindenhol. Éppen ezért a hétköznapi ember számára sok esetben a „ mágia” ” mágiázás” szavakkal kapcsolatosan gyakoriak pejoratív képzettársítások.

Velem is előfordult már, hogy amikor egy társaságban mágia témájáról, mágikus szertartásokról, látnoki képességrőlesett szó egy kicsit megborzongtam.

Amit az ember nem ismer, attól általában fél. Bár ez ismert közhely, de nagyon is igaz.

Kevesen mélyültek el a mágusok, mágikus szertartások tanulmányozásában, ezért igazából csak annyit tudunk erről, amennyit a filmekben látunk esetleg a Tv-ben hallunk.

Sokáig meggyőződésem volt, hogy előbb kávézom majd Brad Pittel a sarki presszóban, mint hogy találkoznék egy hús-vér mágussal. Brad Pitt sajnos még várat magára, de a mágussal, a mágia erejével sikerült már közelebbről is megismerkednem. Az ismert TV-s jóssal és mágussal Alexanderrel való találkozásom teljesen megváltoztatta a mágiához való viszonyomat. Rájöttem, hogy a mágus nem feltétlenül hosszú szakállú gonosz varázsló akitől mentsen az ég, mert a vele való találkozásból semmi jó nem lehet. Ez a felismerés késztetett arra, hogy utána olvassak, mi is az a mágia, honnan ered és merre tart. Van-e tőle félni valónk, vagy nyugodt szívvel használhatjuk a mágia nyújtotta lehetőségeket.

Kutatásom első fázisában egy sor olyan jellegű információra bukkantam, ami azt támasztja alá, hogy nincs kétféle mágia. Nem létezik fekete és fehér mágia. Kiderült, hogy csak egyféle mágia létezik, az pedig nem színes hanem egyszerűen csak mágia. Azért nevezik feketének vagy fehérnek, mert ezt is mint sok más dolgot a földön lehet jóra illetve rosszra is használni. Ha rosszra használjuk, akkor bizony kiérdemeljük a fekete mágus nevet, ha pedig segítünk vele akkor mi vagyunk a kedves fehérmágusok

Ennyire egyszerű. Pontosan mint a pozitív és negatív energiák kérdése. A közhiedelem ellenére nem létezik kétféle energia csak egy. Az univerzális energia. Attól lesz pozitív vagy negatív ahogyan és amire használjuk.

Miután kiderítettem, hogy csak egyféle mágia létezik és sajnos ezt is mint sok minden mást lehet rosszra is használni, tovább kutattam.

A mágia története

Régen a törzsi élet szertartásain a törzs mágusa vadászat előtt a vadászat sikerességét biztosítandó, révült állapotban ugrándozott, és egy farkas vagy bölény leterítését mímelte. Ezt a szakirodalom mímelő mágiának hívja. Amikor utánzással próbálnak hatást gyakorolni az eseményekre. Ha mélyebbre ásunk, és elképzeljük a szituációt akkor arra is rajövünk , hogy ez miért működhetett. A törzs apraja nagyja szemtanúja volt a mágus szertartásának, látták amint képletesen megöli azt az állatot, amit ők később elejteni készültek a vadászaton. Kiabáltak, ugrándoztak a képzeletben leterített vadállat teteme körül. Együtt ünnepelték a mímelt szertartás mímelt győzelmét. Maga az ünnep valóságos volt, a vadászat sikerességén való örvendezést már nem mímelték nem játszották meg. Ez a hatalmas energia és önbizalom vezette őket a vadászaton. Ha ennek csak egy tizedét éreznénk mikor valamilyen feladat előtt állunk, amikor például vizsgára készülünk, akkor a sikeresség felől nem lenne kétség. Ha őszinte hittel ünnepelnénk a vizsga előtt a sikert, ha úgy mennénk be vizsgázni, hogy tudjuk azt, hogy ez csak formaság, hiszen a mágus ezt már elintézte, minden bizonnyal sikeresen vizsgáznánk. Ha igazán akarjuk, akkor elérjük a célunkat. Akarat és mágia direkt kapcsolatára Aleister Crowly mágia-kutató is rávilágít a Mágia elméletben és gyakorlatban című munkájában.

Ő így fogalmaz: Minden szándékos, akaratlagos cselekvés mágikus cselekedet. Ily módon mindannyian lehetnénk mágusok. Mégsem vagyunk azok. Rengeteg titok lengi körül még mindig a mágikus szertartások menetét. Az akarat az valóban nagyon fontos, de van még sok más titkos összetevő, amit a mágusok nem árulnak el. Szimbólumok, varázsigék, gyertyák, pentagramok. Olyan kellékek amelyek elengedhetetlenek a mágikus szertartás sikeréhez.

Miért ne féljünk tehát a mágusoktól, miért ne ódzkodjunk ezektől a szertartásoktól? A kulcsszó az akarat. A mágus és a mi akaratunk. Ha a szívünk tiszta, és nem akarunk rosszat, nincsenek ártó szándékaink, akkor nem is árthatunk vele. Ha mégis valaki ártó szándékkal használja a mágikus szimbólumokat, ha valaki ellenünk használja ezt az ősrégi tudást, vesztünket kívánja, akkor egy módon védekezhetünk. A szeretettel. Ha tiszta a szívünk, tele jóindulattal és megértéssel, akkor nincs az a mágikus szertartás, amely árthatna nekünk.

Hozzászólások lezárva