Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Mars és a stressz kapcsolata

A Mars és a stressz kapcsolata

Dátum: 27.09.2013

A horoszkópunkban megjelenő Mars helyzete megmutatja az erőnket, az életenergiánkat. Mielőtt azonban ezt részletesen megnéznénk, nézzük meg azt mi ennek az energiának a szimbolikus jelentése:

  • Tulajdonságai: türelmetlenség, agresszió, gyulladások, pusztítás, rombolás, szélsőséges hangulatok, gorombaság, akarat
  • Tevékenység: sport, udvarlás, küzdősportok , „ veszekedések”
  • Eszközök: kés, balta,olló

A horoszkópban megjelenő Mars tehát azt is mutatja, milyen a reakcióidőnk, hogyan reagálunk valamire, a felgyülemlő feszültséget ordítással, verekedéssel, agresszívan vagy valamely küzdősporttal vezetjük-e le.

Arra is rávilágít, hogy amelyik életterületen van, ott van a legtöbb tanulni valónk, onnan kapjuk a legtöbb stresszt. Ezeken a területeken kell meg tanulni helyesen kontroll alatt tartanunk magunkat.

 

Mars az egyes házban: Maximalizmus és a teljesítménykényszer a jellemző, állandó megfelelés és ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzeli, az okoz gondot.

 

Mars a kettes házban:  Gondok és állandó aggódás a pénz miatt. Csak akkor oldódik, ha az adni és kapni elvet működteti és meg tanul elengedni, nem birtokol.

 

Mars a hármas házban: Másokért aggódik állandóan és hajlamos elmenni a jövőbe. Neki fontos a jelenben maradnia! Mindig egy feladatra kell koncentrálnia, különben elúszik és ez a csúszás okoz stresszt nála.

 

Mars a négyes házban: A múlt terhei nyomasztják, akár régmúlt, akár a közeli. A családja fontos, ám az állandó nyomást nehezen viseli. Regressziós technikával fel tudja deríteni miért nyomasztja most a múlt és a család, a rokonok.

 

Mars az ötös házban: Szabadság és játékosság amit meg kell élnie, ha nem kapja meg ettől válik frusztrálttá.  Muszáj azzal foglalkoznia, amit nagyon szeret!

 

Mars a hatos házban: Sokszor billeg a sok és a kevés között. Ha valamiből túl sok van az zavarja, ha kevés akkor pedig az. Ritkán elégedett.  Nem szabad túlzásokba esnie, neki a legfontosabb: az arany középút és görcsmentesség.

 

Mars a hetes házban: A kitörések, indulatok kordába tartása, amire figyelnie kell, a rokonok, barátok, társakon keresztül. Vigyázat!  Nagy tükröt mutatnak.

 

Mars a nyolcas házban: Nehezen adja ki a feszültséget, csak gyűjti, gyűjti őket. Ha viszont kiadja, akkor robban. Lehetne ezt sokkal finomabban és időben is.

 

 

Mars a kilences házban: Sokat agyal. Ami a gond, az pedig az, hogy meg is marad a gondolat szintjén, nem követi a tett ez viszont fejfájáshoz vezet!

 

Mars a tízes házban: Muszáj néha pihenni, nem kell a munka hősének lenni! Nem így kell az erőt kimutatni. Megfelelési kényszer okoz idegrendszeri panaszokat, kimerültséget.

 

 

Mars a tizenegyes házban:  Folyamatosan keresi miért is született a Földre, mi a feladata. Nem kell ezt állandóan keresni, mert a megérzései mindig arra az útra terelik, ami a vállalt feladat.

 

 

Mars a tizenkettes házban: Nem tudja az érzelmeket kimutatni és ez a környezetét is és őt magát is frusztrálja. A szív csakra zárva. Meg kell tanulnia áramoltatni a szeretet energiáját, rendszeres gyakorlással.

 

 

A Mars tüzes, áradó energiáját bármilyen sporttal le tudjuk vezetni, főleg a küzdő sportok a legjobbak, ahol eleve a kontrollt is meg kell tanulni, uralni az érzelmeket.

 

Hagyj hozzászólást

*