Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Merkúr a csillagjegyekben

A Merkúr a csillajegyekben

Dátum: 04.11.2013

Mercurius a római mitológiában a kereskedelem és a mesterségek istene.  Mozgékonyság, csalafinta észjárás, a szavak mesteri használata tartozik ide, de negatív aspektusában a lopás- tolvajlás is ( a szellemi termékek lenyúlása például)

A horoszkópban megjelenő Merkúr bolygó helye a kommunikációt, a beszédet, a logikus gondolkodást mutatja, jelzi, hogy tudjuk kifejezni magunkat.

Merkúr a Kosban: Ebben a csillagjegyben megjelenő Merkúr, gyors észjárást, energikusságot adja. Mindig jár valamin az agya, gondolkodik, nem tud vele leállni. A mozgás, sport fontos.

Merkúr a Bikában: Nagyon alapos és gyakorlatias. A döntéseket csak alapos megfontolás után hozza meg, talán túlzottan is. Fontos számára az értékek megóvása.

Merkúr az Ikrekben: Intelligens és a kifejezésmódja nagyon gördülékeny, kíváncsi, minden érdekli. Mindig minden érdekli és csupán akkor lép, ha már minden információ a birtokában van. Sokat kérdez, többször is.

Merkúr a Rákban: Kifejezetten jó emlékezőtehetséget ad, nagyon fejlett az intuíciója, sokszor a szívére hallgat az ész döntésével szemben. Álmodozik, még közlekedés közben is.

Merkúr az Oroszlánban: Túlontúl nagyvonalú és megengedő, de nem szereti, ha a véleményét megkérdőjelezik, ettől arrogánssá válik. Több toleranciát kell tanulni mások felé.

Merkúr a Szűzben: Ebben a csillagjegyben az alaposságot adja, szereti részletekben menően megismerni a dolgokat, és ki is próbálni. Jó kézügyességet ad, rajzolás, festés, kötés fejleszti a figyelem összpontosítását.

Merkúr a Mérlegben: Szó szerinti mérlegelések, alapos gondolkodás, jó hangulatú társalgások, sokat van a természetben.

Merkúr a Skorpióban:Sokszor elmélkedik és örökké válaszokat keres. Ha feldühítik, kíméletlenül odacsíp. Ráirányítja a figyelmet a spiritualitásra és az önismeretre.

Merkúr a Nyilasban: Kíváncsi és nagyvonalú, ami néha hátrány akkor, ha pontosság és precizitás kell valamihez. Itt segíti az elengedést és a rálátást az életünkre.

Merkúr a Bakban: A túlzott elemzés és a megfontoltság, az újdonságok és a változatosság elsőre riasztja. A saját erejére támaszkodik.

Merkúr a Vízöntőben: Önálló vélemény és makacs szempontok. Nem veszi figyelembe másoknak mi a véleménye. Segít megreformálni az életünket, más mederbe terelni.

Merkúr a Halakban: Érthetően és világosan beszél, de túlzottan lehet befolyásolni és ezzel elbizonytalaníthatják. A konkrét döntések nehezen születnek meg. Segíti a művészi kifejezésmódot.

Hagyj hozzászólást

*