Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A mérleg aszcendens jellemzői

A mérleg aszcendens jellemzői

Dátum: 05.06.2013

Mivel a felkelőjegy, vagyis az aszcendensünk helye mutatja meg valódi személyiségünket – egyaránt utal külső és belső tulajdonságainkra – ezért ha egy mérleg aszcendens személyt jellemezni kellene egy-két szóban, akkor talán a kiegyensúlyozottság, a béke és a szépség szavakkal lehetne a jellemvonásait legjobban összefoglalni, ami a jegyhez tartozó Vénusz bolygóra is utal.

De vajon milyen további vonások jelennek meg ezekből az alaptulajdonságokból egy mérleg aszcendensűnél?
Mivel érdeklődő és nyitott mások felé, miközben folytonosan a harmóniára törekszik maga körül, ebből adódóan nagyon jó békebíró, aki még nagyon diplomatikus is. Bár valamelyest problémakerülő, de azért fontos számára az igazság. Viszont ez az egyensúlyra törekvés alapvetően vidámmá és derűssé teszi.

Talán ez annak is köszönhető, hogy ösztönösen tudja, hogy ha másokra is odafigyel és szeretetet, vidámságot sugároz, könnyebben tereli el a figyelmet a negatívumokról és könnyebben kapcsolódik más emberekhez – mert az emberi kapcsolatok is nagyon fontosak a számára. Nem, mint a nyilas aszcendens, hogy információt kapjon vagy átadjon, hanem főként amiatt, hogy megerősítse környezete önbizalmát a róla alkotott jó véleményen keresztül.

Mindezekből indul ki konfliktuskerülő magatartása, mely megnehezítheti az életét abból a szempontból, hogy nagyon nehezen tud dönteni és hajlik a túlzó kompromisszumokra, melyek a későbbiekben sok galibát okozhatnak az életében. Ami segíti, hogy több benne az energia, mint a mérleg napúakban, viszont kitartásban nem remekelnek. Esztétika és szépség iránti szeretet is jellemzi, amiért közülük sokan művészi vagy tervezői pályán kötnek ki.

De általában külső megjelenése is egyfajta szépséget áraszt. Általában törékeny, elegáns és finom a megjelenése, miközben bájosságában mégis van egy kis távolságtartás, amivel kapcsolódási szándékát jól leplezi, viszont az érdeklődést alaposan felkelti.

Általában már fiatalon párkapcsolatra törekszik a mérleg aszcendensű személy, mivel nehezen él egyedül. Így a partnerkapcsolatban is az okozza a legnagyobb problémát nála, ha magányosnak érzi magát. Mivel párkapcsolatában is a harmónia az egyik legfontosabb dolog számára, általában ésszel és szívvel egyszerre választ partnert.

Olyat, aki mellett hosszú távon biztonságban érzi magát mind fizikai, vagyis anyagi, mind érzelmi területen, így túlzott érzékenységével ritkán kell szembesülnie.

 

Ismerkedjen meg a többi aszcendens hatásával is, értse meg jobban Önmagát, szeretteit, ellenségeit! –>

 

A kos aszcendens jellemzői

A bika aszcendens jellemzői

Az ikrek aszcendens jellemzői

A Rák aszcendens jellemzői

Az Oroszlán aszcendens jellemzői

A Szűz aszcendens jellemzői

A skorpió aszcendens jellemzői

A nyilas aszcendens jellemzői

A bak aszcendens jellemzői

A vízöntő aszcendens jellemzői

A halak aszcendens jellemzői

 

Hagyj hozzászólást

*