Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A numerológia és az Ön karaktere

A numerológia és az Ön karaktere

Dátum: 21.11.2011

A numerológia tudománya

A numerológia avagy a számmisztika egy tudomány ami a számokon, azoknak a jellegzetességein, és az egymással való kapcsolatairól. A fontos célokra mutat rá amiket az adott személy el szeretne érni az életében, belelátást nyújt a képességeibe, a hajlamaiba és a tulajdonságaiba. Ismert az, hogy a numerológia  már az ókor óta, külön tudományként volt fenntartva, azaz mint a számok analitikus használatának a tudománya.

Ahhoz hogy meghatározza, a karakterét, adja össze a születési dátumának a számait, mindaddig amíg nem kap egyjegyű számot.

 

A számmisztika a számokról

1-es szám számmisztikája (Erős energia, férfi szám)

Az egyes szám, az isteni szimbóluma, az űr közepéé és maga a Nap szimbóluma. Úgy tartják, hogy ez egy férfi szám, mindenek előtt a hagyomány szerint, mily szerint a férfit teremtették először. Az adott személy numerológiája szerint aki az egyes szám hatása alatt van, kitartó, önbizalommal teli és leleményes, aki képesek nagy dolgokat elérni az életben. A természetük szerint vezető személyiségek, kedvesek a gyengébbekkel szemben és barátságosak más emberekkel. Néha képesek alábecsülni más emberek tulajdonságait és tudnak önfejűek és nem toleránsak is lenni.

2-es szám számmisztikája   (egyensúly, női szám)

A kettes szám, a párt ábrázolja – az igazságosságot és egyenlőséget, az egyensúlyt és a harmóniát és a különbséget. A dualista természete miatt, ez a szám tradicionálisan összekötésben áll a női nemmel. A numerológia, a kettes szám hatása alatt álló személyekről, azt mondja, hogy ezek a személyek képesek letérni az útról, csak azért hogy kikerüljék a vitákat és félreértéseket. Megértőek és figyelmesek. A hibáikat általában a túlérzékenységükben tükröződik, ami néha átmegy bizonytalanságba és döntésképtelenségbe,

3-as szám számmisztikája   (szellemiség, megérzés, a nemek misztikus összessége)

A hármas szám az ókori népek szerint a tökéletesség száma. Az ókori Görögöknél  tradicionálisan a hármassághoz kötődik, míg az egyiptomiaknál a háromszöggel szimbolizálták. E számnak a numerológiája szerint, az adott személyek inventívek, talpraesettek és alkalmazkodóak, akik teli vannak boldogsággal és lelkesedéssel. Azonban a túlzott elfoglaltságuk miatt önmagukkal, gyakran megsértik az embereket a környezetükben, a türelmetlenségük pedig rosszul hathat a jövőjükre. Szükséges a kitartás ahhoz hogy elérjék a céljaikat.

4-es szám számmisztikája  (Érettség, felelősség, erő)

A négyes szám, még az ókori görögök óta, a világ négy részét, a négy évszakot és a négy elemet ábrázolta. A négyzettel szimbolizálták, a reálist és a szolidságot ábrázolja. A numerológia  erről a számról, azt tartja, hogy állandóságot, valamint az embereknél odaadást, tisztességet ad. Praktikus és egészséges elmével redelkeznek, toleránsak és mindig a jó oldalát nézik a dolgoknak. Lehet azt mondani, hogy az egyetlen hibájuk a szükségük, hogy beilleszkedjenek a mindennapi rutinba, a képzelet és a kezdeményezés hiánya meggátolhatja őket abban hogy elérjék a céljaikat.

 

5-ös szám számmisztikája (dinamika, alkalmazkodó képesség)

Az ötös szám az összes ókori népnél az egészség a termékenység, valamint a házasság szimbóluma volt. A szimbóluma a piramis, az ötoldalú test vagy az ötágú csillag, ami Salamon pecsétjét képviseli. Ennek a számnak a numerológiája arra mutat, hogy az adott személyek élénkek, sokoldalúak, akik képesek élvezni az élet kis dolgait. Szeretik a kalandokat és mindent ami ismeretlen, ami miatt felületesnek tűnnek. Tudnak nem megbízhatóak is lenni és felelőtlenek, mert több dolgot akarnak egy időben csinálni, nem képesek akármit is teljesen elsajátítani.

6-os szám számmisztikája (harmónia, szépség, szerelem)

A hatos számnak a szimbóluma a hatszög, két szemben álló háromszöggel szimbolizálják, ismertebb nevén a Salamon pecsét. A zsidó nép a szent számának tartja, mivel a világot hat nap alatt  teremtették. A numerológia szerint, ezek a személyek egységes  és kedves személyeket takarnak, azokat akik mindig készen állnak segíteni másokon. Hűségesek és odaadó partnerek, és még ennél is jobb szülők. A hibájuk az hogy nem érdekli őket az élet anyagi oldala, ami rossz hatással lehet a családi életükre.

 

7-es szám számmisztikája    (szellemiség és fizikai erő)

A hetes számot az ókori filozófusok a világot uraló számnak hitték, a hét bolygó hatása miatt, míg a görögök és a rómaiak szerencseszámnak tartották, mivel összefüggésben áll a Hold fázisaival. A hetes a bölcsességet, a kiteljesedést, de az evolúciót és a kitartást is jelképezi. A számmisztika szerint ezek a személyek nagy önkontrollal, megérzéssel rendelkeznek, akiknek okkult hatalma van és nagy szeretettel rendelkeznek a tanulás felé. A hiedelmeikben mindig az idejük előtt járnak, de a hibájuk a túlzott szükség a magányra. Többet kéne mások tanításával foglalkozniuk, ahhoz hogy megtanuljanak valamit az igaz barátságról és kikerüljék a magányos öregkort.

8-as szám számmisztikája   (praktikusság és egészség)

A nyolcas száma az első matematikai köb szám, a legnagyobb páros tőszám, és mint ilyen az egyensúlyt, a realitást és az erőt jelenti. A numerológia szerint ezek a személyek praktikusak, kifejezett szervezői képességekkel rendelkeznek, valamint üzleti szellemmel. Erős akaratúak és határozottak amikor a sikerről van szó. Bölcsek és óvatosak, szembeszállnak mindenkivel aki megpróbál a kedvességükből hasznot húzni. A képzelőerő hiánya az ő hibájuk, ami néha érzéketlenné és durvává teszi őket, valamint az a tény hogy nem vallják be, hogy létezik a praktikus és anyagi mellett más dimenzió is.

9-es szám számmisztikája   (nagy erő)

A kilences szám, az ókor óta tökéletesnek van tartva, mint az egység és a határtalanság kifejezése.

Összetettnek nevezik, mivel egyesíti az összes eddig felsorolt számot, tökéletes pedig azért, mert a születés előtti idő kilenc hónapig tart. A numerológia ezeket a személyeket maximalistának tartja, akik kifejezetten intelligensek, érdeklődnek a filozófia és a szépművészet iránt. Tudják, hogy hogy kell kihasználni a tudást és tartják magukat az elveikhez. Szükségük van az önkontrollra és a koncentrációra, valamint meg kell tanulniuk megbecsülni a tehetségüket, amiből maguknak és a világnak is hasznot hoz.

Tudjon meg még több részletet a személyiségéről és a hajlamairól a neve numerológiájában.

 

Utoljára módosítva 2013.12.17.

Hozzászólások lezárva