Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Parker asztrológia

A Parker asztrológia

Dátum: 09.10.2013

A Parker név mögött egy igen aktív és munkás szerzőpáros bújik meg, Júlia Parker és Derek Parker. Ők alkották meg a világon legismertebb és legátfogóbb asztrológiai (tan)könyvet, a History of Astrology-t, vagyis a magyar nyelven megjelent Parker asztrológia címmel megjelent művet, amelyben a laikusok és a már gyakorlati ismeretekkel rendelkező asztrológusok is sok újdonságot és érdekességet találhatnak.

A szerzőpáros asztrológiai tudása óriási, bár maguk a modern nyugati tradicionális asztrológiát képviselik. Ez azt jelenti, hogy elismerik az „ősbolygókon” – Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars – kívül az „újkori bolygókat” is, mint az Uránusz, Neptunusz és a Plútó. Sőt foglalkoznak a leszálló és felszálló holdcsomópontok mellett a Chironnal is. Házrendszereket használnak és foglalkoznak a bolygókapcsolatokkal, és mindezt személyre szabottan (radix). Kutatják a jelen és jövő történéseit (szolár), összehasonlítanak asztrológiai képleteket (szinasztria) és vizsgálják az együttműködés képességeit. Ráadásul hisznek az asztrológiában, mint tudomány, akárcsak Karl Jung a maga idejében.

Julia Parker külön foglalkozik az asztrológia eredetével is, szerinte a jégkorszak idejéből ránk maradt csontokon található vésetek is azt tanúsítják, hogy az emberek mintegy harmincezer évvel ezelőtt már ismerték a holdciklusokat és foglalkoztak a csillagok járásával. Többek között azt is leírja a műveiben, hogy nézete szerint a kaldeusok vitték az asztrológiát Babilóniából Egyiptomba, és szintén a kaldeusok által került Görögországba. Julia Parker szerint az ősi egyiptomiaknak viszont sosem sikerült az asztrológiát olyan színvonalra fejleszteniük, mint a Babilonoknak. Az asztrológia Görögországban fejlődött olyan magas szintre, amit mi ma ismerünk. Általánosságok helyett személyre szóló lett és nagyban hasonlított már a napjainkban is használt tradicionális asztrológia horoszkópjára.

Hagyj hozzászólást

*