Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A reiki és a pránanadi

A reiki és a pránanadi

Dátum: 06.12.2012

A reiki és a pránanadi alaptézise, hogy mindent és mindenkit áthat az Univerzális energia. Minden test, legyen az emberi, állati, vagy növényi, rezgésből áll. Ezt a mindent átható rezgést alkalmazza és használja a reiki és a pránanadi módszere is.

A reiki Japánból származik, jelentése két szótagból tevődik össze. A „rei” spirituális tudatosságot jelent, a „ki” pedig azt, hogy „ami keresztül folyik a testünkön”.  A REI-KI tehát egy olyan  sprituálisan irányított életerő és tudatosság, amely a testünkön keresztül áramlik.  Indiában: prána, Kínában chi a neve

Dr. Mikao Usui a 19-ik század végén fedezte fel és tanította ezt a módszert  Nagyon egyszerű, és mégis hatásos módszer, feltölti energiával és életerővel a testet, támogatja az öngyógyító képességet, helyreállítja a spirituális és mentális egyensúlyt, megerősíti a kreativitást.

A pránanadi  szanszkrit eredetű szó, jelentése két részre bontható. A „ prána” magyar fordításban abszolút energia, univerzális életerő, a „nadi” jelentése pedig csatorna,ér,cső. A pránanadi tehát egy  univerzális életerő csatorna.

Hatezer hétszáz évvel ezelőtt jelent meg először, ekkor tanulta meg az emberiség a szimbólumok használatát. Eredetileg tibeti reikiként indult A pránanadi kifejezést hazánkban levédették, hogy megkülönböztethető legyen más hasonló módszerektől.

Hatása: életfolyamatokat  támogat, segít depresszió, kétség, fájdalom esetén, enyhíti a haragot, a mérgelődést, segíti az önmegismerést, beilleszkedést.

Mindkét módszer az un „Isteni energiát” használja egy  beavatott gyógyítón keresztül, ám mivel keleti (tibeti és japán) tanításról van szó ezért nem a mi általunk ismert keresztény isteniség. Mindkét módszert mesterek tanítják és adják tovább a tanítványoknak. A reiki tanfolyamok nagyon fontos része a behangolás vagy beavatás.

A pránanadi beavatás több fokozatból áll, az első fokozat megismerésével a fizikai test energiáit töltik fel és a gyógyítást tudják elősegíteni, a második fokozat elérése után, már az egyén is képes közvetíteni az energiát térben is és időben is.

Bármelyik módszert  is választjuk, mindkettőnél elengedhetetlen az alázat és a több éves tanulás, mialatt magunkat is gyógyítjuk, a környezetünkre is hatással vagyunk, és ezáltal tudunk a világra pozitív hatást gyakorolni.

 

Hagyj hozzászólást

*