Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A Rider tarot kártya

A Rider tarot kártya

Dátum: 28.08.2012

A tarot kártya  származását, eredetét számos vita és homály fedi, annyit azonban tudni lehet, hogy a nyugati Tarot legalább már 500 éves múltra tekint vissza. A feltételezések szerint eredetileg mágiákhoz, szertartásokhoz használták, emiatt sokáig a fekete mágiához kötötték és üldözték, s csak a XVIII. századtól vannak írásos nyomok használatáról.

Igazi fénykorát mégis a XX. század eleje adta vissza, amikor megjelent a Rider és a Crowly. Talán vannak, akik nem tudják, hogy mindkét kártya megalkotója egy közös rendhez tartozott, az „Arany hajnal” nevű titkos rendhez, mely 1888-ban alakult. Bár mára Crowly neve és kártyája is ismertségnek örvend, napjainkban mégis a Rider tarot kártya a legelterjedtebb a világon.

Ezt a mára klasszikussá vált Tarot csomagot Dr. Arthur Edward Waite (1857-1942), az okkultizmus nagy ismerője alkotta meg az 1900-as évek elején, míg a kártyákat az amerikai Pamela Colman Smith rajzolta meg hozzá, és a Rider kiadó hozta forgalomba 1909-ben. Innen kapta a nevét is: Rider Waite tarot kártya.

Napjainkban azért válhatott a világ legkedveltebb kártyájává, mert ábráinak szimbolikája sokkal beszédesebb az elődeinél. Szinte mindent elmond a lap jelentéséről, és nem csupán a Nagy Arkánum 22 lapja szemléletesebb, hanem a Kis Arkánum 56 lapja is kapott szimbolikát, míg elődei lapjain csupán a treff, kör, káró és pikk szimbólumokat lehetett fellelni az udvari figurák lapjain kívül.

A 78 lapos Rider tarot-val így szinte mindenki könnyen olvashatja a múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatos útmutatásokat.

Hogy mégis milyen irányvonalakat kaphatunk e kártyától? Mondhatni nincs olyan kérdéskör melyre ne tudna válaszolni. Nem csupán válaszol a feltett kérdésünkre, legyen az párkapcsolati, anyagi vagy más életvezetési helyzettel kapcsolatos kérdés, hanem egyszerre két utat is képes megmutatni nekünk a jövőnk alakulásáról. Ha ezt teszem ez lesz a következménye, ha azt teszem amaz. Így kapjuk meg tőle a szabad választás lehetőségét, és egyben a személyes felelősséget is sorsunk alakulásáért.

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

Ilona a 02.03.2013

Igen minden úgy van ahogy Lommini hozzá szólt.

Ilona a 04.09.2012

Tisztelet Illetékes! Nagyon sok mindenben tud segiteni, nekem is a Rider -Waite Tarot van. Mindig is érdekelt, a mai napig használom.Igen nem dönt helyettünk ,csak utat mutat felelős emberré tesz bennünket, olyan emberré aki figyel magára és döntéseire. A Tarot:.Ismerd meg önmagad!

Hagyj hozzászólást

*