Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A spiritualitás napjainkban

A spiritualitás napjainkban

Dátum: 14.01.2013

Napjainkban nagyon divatosak lettek a spiritualitás, spirituálisan gondolkodó, és az ehhez hasonló kifejezések. Alapvetően ez egy szemlélet a világról, egyfajta világnézet, felfogás, amely szerint minden mindennel összefügg, a világnak van egy szemmel nem érzékelhető, rejtett aspektusa, amely minden emberre hatással van. Bár ez nem vallásosság,  mégis a legtöbb spirituális ember hisz valamilyen felsőbb hatalom létezésében.

Az igazi spirituális életvitel az alázatra tanít. Nem kezel senkit  felsőbbrendűen és  nem harcol. A spirituális ember saját egészségével törődik és nagy figyelmet fordít a belsőjére. Figyel a környezetére, a Földre. A problémákat nem az asztal alá söpri, hanem a megoldásra koncentrál. Nem csupán pénzt, bőséget, gazdagságot szeretne saját magának bevonzani, hanem a MÁSIK emberre is tekintettel van. Tudja, hogy gondolataival meghatározza a jelenét, a jövőjét, környezete alakulását. Egy 2-3 napos hétvégi tanfolyam még senkit nem tesz spirituális gondolkodóvá.

Azt már megtapasztalta nagyon sok ember, hogy nem csupán az van, amit az öt érzékszervünkkel érzékelünk. Nem csupán a mi akaratunk van.  Nem csak test és elme létezik, hanem a lélek is. A Teremtő részei vagyunk a természetnek, mi magunk is teremtő képességgel.

Vigyázzunk és figyeljünk azonban arra, hogy napjainkban a spiritualitás elment egy olyan irányba, ami megtévesztő.  A szegénység dicsérete, az alázatosság,  és a pénz megvetése lett a tanítások  középpontja. Ez a fajta szemlélet önértékelési zavarokhoz vezet, nem meri felvállalni önmagát, megmutatni a tudását. Vagy a már említett hétvégi tanfolyam akarja megmutatni, hogyan gondolkozzunk. Ezt nem mutathatja meg, mert minden ember egyedi,más és más tapasztalatokkal rendelkezik. Irányt azonban tud mutatni. Legfőképpen azt, hogy minden ember egyszeri és megismételhetetlen, minden lélek fejlődése is az, vannak árnyékok és megtapasztalások, amely nélkül nem tud továbblépni.

A spirituális gondolkodás egy életforma, megtanít a felelősség vállalására, arra, hogy a saját életünkért, az abban bekövetkező eseményekért csakis mi magunk vagyunk a felelősek. Minden belőlünk indul ki, a világ csupán letükrözi azt.

 

Utoljára módosítva: 2013.11.29.

 

Hagyj hozzászólást

*