Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A szélcsengő története és használata

A szélcsengő története és használata

Dátum: 29.12.2011

A szélcsengő a mondák szerint  segít a jó energiákat gerjeszteni vagy akár felélénkíteni. A szélcsengő a Feng Shui egyik alapdarabja. A Feng szó jelentése ugyanis, szél. A szél, a Földön és az Univerzumban, igen széles skálájú energiákkal rendelkezik. Bizonyítottan javítja a közérzetünket és nem utolsó sorban dekorációnak is  kitűnő! Sokan ódzkodnak a hangjától, és attól, hogy időnként bele koccantják a fejüket, pedig a csilingelés az ember

Tekintsünk kicsit vissza ennek a misztikus dísztárgynak az eredetére. A szélharang bizonyos kultúrákban már az őskor óta jelen volt, főként Ázsia keleti és déli részén, Balitól Tibetig és Japánig terjedt el széles körben, ahol különleges díszítésű, öntött vagy faragott változatait többnyire szent épületek ereszére akasztották fel. Különösen a buddhisták kedvelték, és kedvező széljárás esetén a templomok, szent helyek vagy pagodák ereszére felakasztott többszáz, akár többezer szélharang csilingelése az egész vidéket bezengte. A kínaiakúgy tartják, hogy a szélcsengő nemes hangjával a mérgező nyilakat, vagy a kínai  asztrológiai rossz kombinációit lehet semlegesíteni és hatástalanítani. i test és lélek számára pozitív töltetű muzsika.

Most, hogy már többet tud a szélcsengő energájáról, legyen az fából, fémből vagy akár kagylóból, itt az idő, hogy kipróbálja ezt a csodálatos, keletről származó jótékony hangadó eszközt, segítséget, dísztárgyat.

Ha Ön is szeretne egy szélcsengőt, úgy függessze fel, hogy a fejét ne verje bele, és senkinek, semminek ne akadályozza a mozgását. Vásárláskor figyeljen arra, hogy az Ön számára legkellemesebb hangú szélcsengő díszt vigye haza. Ha szeretné, hogy sikeresebb legyen a munkahelyén, tegyen egy szélcsengő díszt a lakás északi részébe, a karrier területére.

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Katalin a 18.01.2013

Hogy alakul a 2013-as anyagi helyzetem és a pár kapcsolatom? Katalin 1950.08.25-én születtem. A fiam Árpád, 1982.02.10-én született, mikor lessz munkahelye?

    Asztro Show a 15.09.2014

    Jázmin Ön előtt is felfedi a rejtett akadályokat! Keresse bizalommal a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/ perc) az 522-es kódot beütve!