Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A szívcsakra gyógyítása

A szívcsakra gyógyítása

Dátum: 03.09.2013

A hét fő energiaközpontunk, vagyis csakránk van. A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent. Ez a hét fő örvénylő körből álló energiarendszer biztosítja szervezetünkben az energia áramlását. Érdekesség, hogy szanszkrit nyelven a szív szó adást és elfogadást is jelent. Így nem csoda, hogy a szívcsakrával kapcsolatos betegségeknek – az úgynevezett zárt szívcsakrának, amely arra utal, hogy ott akad el a szervezetben az energia áramlása-, bár fizikai tünetei vannak, többnyire a vele járó betegségek lelki eredetűek. De most lássuk, melyek is ezek: minden immunrendszerrel összefüggő betegség, mint az AIDS, az autoimmunitás; az allergia; szívpanaszok; vérkeringési problémák; a belsőelválasztású mirigyekkel kapcsolatos betegségek; sőt sorozatos légzési panaszoknál (megfázásnál) is valószínűsíthető, hogy az energiaelakadás oka a zárt szívcsakránál keresendő.

Ezért a gyógymód a szívcsakra újbóli megnyitása.

De hol is vannak a csakrák, és merre van a szívcsakrám?

A csakrák elhelyezkedése alulról felfelé:

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farcsontnál lehet érzékelni.
Szexcsakra: a keresztcsontnál érzékelhetjük.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, leginkább a szegycsont felett lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a gégéjüknél érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: harmadik szemnek is nevezik, a szemöldökök között helyezkedik el.
Koronacsakra: a koponya tetején, a kutacs helyén található.

szívcsakra pontos helyének megállapításának egyik legbiztosabb módja, ha kitárjuk ujjainkat és a kisujjunkat a köldökünkhöz tesszük. Ahová a hüvelykujjunk ér a mellkasunk közepén, ott található a szívcsakránk.

De honnan tudom, hogy problémám lehet a szívcsakrámmal, ha még nincsenek betegségeim?

Egyik jel a hajlott hátgerinc. Másik, a már említett légzési panasz. A magányosság érzése. Továbbá nehéz másokkal beszélgetni, kapcsolatot teremteni. Jel lehet a párkapcsolati probléma, félelem a magánytól, túlzott alkalmazkodás, félelem a visszautasítástól, továbbá a családi vagy baráti találkozók sem feldobódottságot, feloldódást hoznak, hanem kimerültséget, fáradtságot.

De milyen módszerek vannak szívcsakraproblémákra?

Örömünkre a szívcsakra gyógyításának a tárháza igen sokféle. Léteznek különféle mantrák, hangterápiák, mégis talán a két legelterjedtebb módszer – és talán hozzánk európaiakhoz is a legközelebb álló – a szívből jövő nevetés újbóli felfedezése és gyakorlása, továbbá az adok és kapok egyensúlyban tartása. Igaz, ez utóbbi kicsit nehezebbnek tűnik az egyedülállóknak, mert ugye nevetni sem könnyű, de lehet egyedül is, viszont nehéz elképzelni, miként adok és kapok valamit, ha magam vagyok? De erre is létezik számos gyakorlat. Például lágy négy- vagy nyolcütemes zenére egy Osho-féle gyakorlatban az első ütemre jobb lábbal előrelépek és a jobb karomat előrenyújtom, mint aki ad valamit valakinek, majd a második ütemre visszalépek és a jobb kezemet visszahúzva a szívcsakra elé teszem, mint aki elfogadja, amit kapott. A harmadik ütemre a bal lábammal lépek ki és a bal karomat nyújtom, majd négyre vissza, mint a jobbnál. Majd a következő ütemnél jobbra kell kilépni a jobb lábbal és karral, utána vissza és balra a bal lábbal és karral, majd megint vissza. Majd a jobbal hátra -közben igyekezzünk a tekintetünket mindig a kinyújtott kezünkön tartani – és vissza, végül a bal láb és kéz hátra és vissza. Fontos, hogy miközben kinyújtjuk a kezünket az adás élvezetére, amikor a szívcsakrához visszahúzzuk az elfogadás örömére gondoljunk.

Hagyj hozzászólást

*