Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A tarot kártya szimbólumai

A tarot kártya szimbólumai

Dátum: 11.07.2012

A tarot kártya jóslás keletkezésére vonatkozóan megoszlik a vélemény. Van  aki  szerint atlantiszi örökség, van aki egyiptomi eredetűnek mondja.  Más hagyomány Hermész Triszmegisztosznak tulajdonítja. A Tabula Smaragdinán megtalálható az eredeti Tarot-szimbólumrendszer. Egyszerű kártyának indult, mégis betiltották a használatát, sokáig tilos volt használni. Fekete mágiának kiáltották ki, használóit üldözték. Teljesen azonban nem tudták megakadályozni a terjedését, a tarot kártya jóskártyaként való használatát, így egyre népszerűbb lett. Eleinte a Tarot-nak nem a kártyajóslás volt  az eredeti funkciója, hanem sorselemzésre használták, ugyanúgy mint a Ji-Kinget vagy az asztrológiát.

A tarot kártya egy 78 lapból álló kártya. Jelentése kopt nyelven: Királyi út.

A 22 lapból álló Nagy Árkánum és az 56 lapból álló Kis Árkánum színes képein megjelenő szimbólumok a valóság 1-1 szeletét tárják elénk. Megmutatják, a mostani helyzetünket és egy lehetséges utat, hogy milyen energiák vesznek körül, ezek hatását az életünkre, döntéseink irányát, végkifejletét. A Tarot tükröt mutat és alapos önismeretre tanít.

Ha elakadunk, megzavarodik körülöttünk az életünk, és nem tudjuk merre van a helyes irány, akkor  segít  nekünk a tarot kártya jóslás.

A  kártyalapok jelentése, értelmezése nagyban függ használójának képzelőerejétől, inspirációjától, beleérző képességétől. A kérdező akkor kap nagyon pontos választ, ha a kérdését pontosan és összeszedetten teszi fel, különben csak értelmezhetetlen, komolytalan választ kap.

 

A tarot kártya legismertebb szimbólumai

 

Lemniszkáta: a végtelen lehetőséget, újra kezdést szimbolizálja.

Pillangó: átalakulás, változás,valaminek a vége és kezdete.

Érmék: Föld energia, pénz,munka.

Hold: félelem, kettősség, kétarcúság.

 

Bármelyik típusú kártyát használjuk, kezeljük tisztelettel, alázattal. Tegyük ezt a tarot kártya jóslás esetében is, hiszen így a legpontosabban fedi fel válaszait a bennünket foglalkoztató kérdésekre.

A felhasználók hozzászólásai (4)

Ágnes a 10.11.2013

Kedves Angéla!
Folyamatosan figyelemmel kísértem az Ön által vezetett asztro-sulit, nagyon sokat tanultam belőle. Szeretném megismerni a tarotban és a cigány kártyában is az időjelölő lapokat és azt,hogy melyik lap milyen betegségre utal.Ha lehet én szívesen venném ha ezzel is foglalkozna az asztro-suli.
Köszönettel: Ágnes

    Asztro Show a 20.09.2014

    Kedves Ágnes! Ágnes jósnő Önnek is segít! Hívja bizalommal a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/ perc) és üsse be a 313-at! Hívja most!

Ilona a 04.09.2012

Tisztelt Illetékes. Igen nagyon szeretem a Tarotot használni minden problémára nyújt segítséget.Már legalább 5 éve használom.

    Asztro Show a 20.09.2014

    Kedves Ilona! Echnator Ön előtt is felfedi a rejtett akadályokat! Keresse bizalommal a 06 90 633 991-es számon (485 Ft/ perc) a 993-as kódot beütve! Hívja most!

Hagyj hozzászólást

*