Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A tarot kártyavetés és a karma

A tarot kártyavetés és a karma

Dátum: 15.04.2013

Először is a kérdés, mi is a karma? Legismertebb válasz: a múltból hozott feladat. A múlt alatt ebben az esetben előző életeket kell érteni. De miért és milyen feladatokat hozunk a múltból?

Valószínűleg az elmúlt életeink cselekedeteinek a másik oldalát is bemutató történések következményeivel járó új érzések megtapasztalása a cél jelen életünk eseményein keresztül. Vagyis az érme másik oldala. Ez lehet épp úgy gazdagság, boldogság, mint szegénység, veszteség stb. De nagy valószínűséggel a karmafeladatok megértéséért és oldásáért az utóbbi élethelyzetben, köztudatban negatív életsorskor fordulnak az emberek karmaszakértőhöz a kérdéseikkel. Pedig ez (mármint a negatívnak érzett élethelyzet) karma szempontjából nem biztos, hogy a kárunkra van karmikus szempontból, hisz nem tudjuk, mi a vállalt feladatunk. Sőt az is lehet – egyes lélekvándorlással foglalkozó szakember szerint –, hogy bizonyos lélekfejlettségi szinteken ez egy önként vállalt feladat, egy út, amelyben segítőink a lelki társaink.

Így a karma oldása sem szó szerint értendő, vagyis nem az a cél, hogy ne éljük át ezeket az érzelmi hatásokat, vagyis kikerüljük a karmánkat – hisz ha ez most sikerülne is, az a következő életünkben visszatér, mint feladat –, hanem az, hogy megismerjük azokat, megértsük és megélése közben minél jobban érezzük magunkat a bőrünkben. (Sok karmaszakértő szerint, bármilyen nehéz élethelyzetbe kerültünk, onnan lehet tudni, hogy a karmánkat teljesítjük, hogy a lelkünk ezekben az időkben is derűs és erős marad.)

Ehhez a tarot kártyavetés nagy segítségünkre lehet, hisz megmutatja életfeladatunkat, céljainkat és azt is, hogy jó úton haladunk-e? Vagyis, hogy mi történik, ha a megkezdett úton járunk, és mit kell tennünk, hogy karmikus utunk felé kanyarodjunk.  A karmával kapcsolatos válaszoknál a nagyarkánumot használjuk. Úgynevezett életkörünk a Bolonddal kezdődik és a szerencsekerékkel zárul egyes feladatunknál (több karmát is hozhatunk ebbe az életünkbe).

Így azt is meg tudjuk állapítani a tarot kártyavetés segítségével, hogy jelenleg melyik szakaszában járunk a karmánk teljesítésében. Így értelemszerűen a Bolond lapja a kezdeteket, míg a szerencsekerék a végét jelzi. De más a lapok értelmezése, ha arra keressük a választ, hogy milyen úton haladunk, vagy mit kell tennünk, hogy a helyes irány felé tartsunk? Például e két lapnál maradva a bolond jelentése, hogy egy olyan esemény előtt állunk, amelybe félelmünket legyőzve fejest kell ugranunk, bár környezetünk valószínűleg ellenzi, míg a szerencsekerék jelezheti, hogy épp a fordítottját kéne tennünk annak, amit jelenleg igyekszünk elérni.

Ez utóbbira példa, hogy a munkánkra, hivatásunkra koncentrálunk ahelyett, hogy ezt az energiát a családunkra fordítanánk. Vagy sokat dolgozunk karmikusan lényegtelen fizikai dolgok ért és nem jut kellő időnk emiatt a lelki életünk, vagyis a spiritualitás megélésére, ami lehet szerelemi érzés, gyermekkel való foglalatosság, e akár színházba járás vagy olvasás is.

Mert akár spirituális és a fizikai lét 50-50%-nak meg kell lennie, míg ebben a létformában élünk a Földön.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

Hagyj hozzászólást

*