Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A tarot lapok jelentése - a kis arkánum

A tarot lapok jelentése – a kis arkánum

Dátum: 25.03.2013

A tarot kártyapakli 78 lapból áll ezek közül 22 lap a Nagy Arkánumot képviseli, 56 lap pedig az un. Kis Arkánum. Bármely tarot csomagot is használjuk, mindegyikben megtalálható: a 4 csoportba sorolt lap.

Ezek:

A kelyhek: a víz őselemhez tartozik és az ÉRZELMEK jelölője ( szerelem )

Az érmék: a föld elem és az ANYAGI dolgok tartoznak ide ( pénz, értékek )

A kardok: a levegő elemhez tartozik és a NEHÉZSÉGEK, AKADÁLYOK jelölője ( harcok, szenvedés)

A botok: a tűz elem tartozik hozzá és az EGÉSZSÉG, KREATIVITÁS rendelhető hozzá (alkotás, munka)

Minden csoport 14 lapból áll, 4 udvari lap: Király, Királynő, Lovag és Apród, valamint 10 számozott lap.

A tarot lapok tervezői is  kialakítottak külön jelrendszert, sokszor kiegészítve a már megszokottat.

A Goddess Tarot   Kis Arkánumában például – ahol szintén négy elem az alap- még kiegészül egy-egy istennővel is. A kelyhek: a Vénuszhoz , a botok: Freyához, a kardok Isishez és az érmék Laksmihoz vannak rendelve.

Osho tarot kártyája: 4 részre osztódik,4 elemet képvisel és 1-1 gyémánt jelöli,ami az adott elemre jellemző színű. A megnevezése: Tűz ( botok) , Víz( Kelyhek ), Felhő(  Kardok)  és Szivárvány ( érmék).

Kazanlár tarot lapok jelentése pedig a különböző mondavilágból merít: a botok:  indiai hitvilág, a kelyhek: magyar mondavilág, érmék: a perzsa mesékből és a kardok: az egyiptomi mitológiából.

Amikor a tarot kártyával dolgozunk – bármelyiket is használjuk – a Kis Arkánum lapok jelentésével, használatával sokkal árnyaltabban, pontosabban kapunk választ a minket érdeklő kérdésekre. Egy felfedezés a saját belső világunkba, mély tudatalatti érzéseinkbe, fel nem tárt világunkba.

Rámutat a hibára, a tévedésekre, ám azt is megmutatja hogyan tudunk változtatni a jó irányhoz. A kis árkánum lapok jelentése sokkkal precízebb válaszig vezetik a kártyavetőt.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

Hagyj hozzászólást

*