Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A telepátia

A telepátia

Dátum: 29.03.2013

A telepátia jelensége nem más mint egy fajta gondolatátvitel amely két ember között folyik és amely az érzékszervek kizárásával jön létre. Sok ember tapasztalta már ezt az érzést és a tudomány is elismeri annak a létezését, azonban sem magyarázatot nem találtak rá. A legtöbb embert azonban az érdekli, hogy hogyan lehetne tudatosan előidézni és elsajátítani.

Különböző elméletekkel próbálták az évek során alátámasztani a telepátia létezését. Az egyik elmélet szerint a telepátia az asztráltestek egybekapcsolódásával jön létre, mikor  az egyik ember a testén kívül, egy magasabb tudati szinten kapcsolódik össze a másik emberrel, és így lép vele kommunikációba.

Egy másik elmélet szerint mivel a világon minden energia, az energia pedig nem más, mint rezgés, így logikus, hogy tértől és időtől függetlenül is lehetséges egy adott gondolati energiát eljuttatni egy másik személyig.

A XX. század egyik legismertebb pszichológusa, a svájci C. G. Jung  is foglalkozott a telepátia jelenségének a kutatásával és arra az eredményre jutott, hogy bár az ember a természet ura, a saját elméjét mégsem képes teljes egészében megismerni.

A legjobb bizonyíték a telepátia létezésére, mindenképpen az egypetéjű ikrek kapcsolata, hiszen köztudott, hogy közöttük erősen működik a gondolatátvitel, sőt némely esetekben egymás érzéseit is képesek megérezni vagy átvenni. Képesek akár több száz kilométeres  távolság ellenére is megérezni, ha ikertestvérükkel valami rossz történt. Az ikertestvérek közötti kapcsolat mellett a legerősebb telepatikus gondolatátvitel az anyák és kisgyermekek között van, mikor az anya megérzi gyermeke minden rezdülését.

A japán tudósok végezték el a XX. század közepén a legjelentősebb kísérletet a telepatikus jelenségek kutatásában. A kísérlet neve a “Századik majom ” volt. Ebben a kísérletben a szakemberek megtanítottak a majmok egy csoportjának egy addig ismeretlen viselkedésformát, amelyet később, más távol élő majom közösség is átvett, habár ez a közösség nem volt fizikai kapcsolatban a tudósok által betanított csoporttal.

Ebből a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a majomfajt összeköt egy láthatatlan hálózat, amely lehetővé teszi a kommunikációt közöttük.

A telepátia és a gondolatok ereje

A gondolatoknak hatalmas erejük van, ezért a telepátia is lehetséges. Azonban nem mindegy, hogy milyenek a gondolataink, milyen erősségűek és milyen előjelűek. Az emberek legnagyobb része nem fektet elegendő energiát a  gondolataiba, így a gondolatátvitelre sem képesek. Azonban ha naponta gyakorolja és erősíti a gondolatait, lehetséges, hogy képes lesz a gondolatai átvitelére is. Koncentrációval és belső megérzésének a fejlesztésével  képes lesz befogadni mások gondolatait is.

 

Hagyj hozzászólást

*