Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

A tenyérjóslás alapjai – A kéz típusai

A tenyérjóslás alapjai – A kéz típusai

Dátum: 28.06.2013

A tenyérjóslás, más néven a kiromantiát is a jövő kutatása – vagyis az emberi kíváncsiság az egyéni sorsokról – hozta létre. Ősi eredetét tükrözi, hogy az asztrológiából ismert bolygókhoz is kapcsol egyes területeket a tenyéren, amelyre később még kitérünk. Az ókortól maradtak már ránk írások a tenyérjóslás módjairól, de ezek sokban eltérnek egymástól. Most ezért itt csak azokat soroljuk fel, amelyek közös pontok a különféle irányzatokban. Tehát ezek megegyeznek a kéz alakját és tapintását; az ujjak formáját; a körmök és a kézhát jellegzetességeit; a tenyér dombjait, vonalait és jeleit nézve.

Már sok mindent elárulhat a szakértő szemnek egy kéz formája.

Egyik típus a négyszögletes, mely ösztönösségre utal, bár további jellegzetességeiből megtudhatjuk, hogy ennek a kéztípusnak a tulajdonosa rendszerető, képes a pontosságra vagy épp vállalkozó szellemű, aki mindig keresi az újat.

Míg a háromszög alakú tenyerűekre inkább a filozofálás jellemzőbb, mintsem a szorgoskodás. Viszont igazságosak, barátságosak, vidámak és őszinték. Vannak köztük pazarlóak és bizalmatlanabbak is, sőt művészetre hajlamosak, vagyis nem egy munkásokra jellemző kéztípus.

Viszont létezik egy harmadik, úgynevezett kevert kéztípus is, mely ideális esetben az előző kettő jó tulajdonságait hozza meg a tulajdonosának.

A kéz tulajdonosát tapintás alapján is jellemezhetjük. A meleg gyöngédségre, a hideg könnyen fellángoló szerelemre, a kemény energikusságra, a puha megbízhatatlanságra, a csontos önzésre, szivacsos léhaságra, az izzadós idegességre utal.

De nem csupán a tenyér felőli oldal árulkodik a messzebbről szemlélődőnek is, hanem a kézhát is elárul bizonyos információt a tulajdonosáról.

Ha kellően domború, akkor jó munkabírást, ha dús a szőrzet brutalitás – főként nőknél – hajlamát, de férfiak esetében anyagiasságot és túlzó érzékiséget is mutat. Ha csak az ujjak szőrösek, akkor viszont meleg szívre, de ingerlékeny természetre utal. Gyér szőrzet óvatosságot és megfontoltságot, a kopasz férfikéz puhányságot jelent.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

Hagyj hozzászólást

*