Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Álomfejtés

Álomfejtés

Dátum: 08.11.2012

Az álomfejtés, álmaink üzenetének dekódolása, már régóta alapvető igénye az emberiségnek, hiszen életünk jelentős részét alvással töltjük. Mindenki tudni szeretné, hogy az „elvesztegetett időt” hogyan lehetne mégis hasznossá tenni.

Talán felháborítóan hangzik, hogy ennyi idő kárba vész, miközben ez alatt az idő alatt sok ügyet elintézhetnénk, és haladhatnánk a mindennapi teendőinkkel. Igen ám, de az emberi test nem képes a folyamatos terhelésre, ha valaki hosszú ideig nem tud aludni, akkor pszichotikus állapotba kerülhet, és akár bele is halhat.

Szeretné tudni, mit jelentenek a számok az álmaiban? Akkor kattintson IDE!

Az alvás tehát nem luxus, hanem egy ugyanolyan szükségeltünk, mint az evés vagy az ivás. Bár sokan úgy vélik, alvás közben semmi nem történik, a kutatások mégis mást bizonyítanak. Az alvásnak két fázisát különítik el, a lassú hullámú alvást és a paradox alvást. Az előbbi egy nagyon mély, relaxált állapotot jelöl. Ilyenkor az izmok teljesen elernyednek, az agyunk pedig delta és téta hullamokat bocsát ki. A második fázis sokkal inkább hasonlít az ébrenlét állapotához. Erre az alvásra az alfa és béta agyhullámok jellenzőek és ez idő alatt gyors izomrángások, szemmozgások figyelhetőek meg. Ezt a tudomány REM szakaszként tartja számon. A REM vagyis Rapid Eye Movement (Gyors Szemmozgás) az alvásnak azon fázisa, amikor az emberi agy álmot lát. Álmot, vagyis különböző képeket, érzéseket tapasztal úgy, hogy fizikaliag nem mozdul, a fekhelyét nem hagyja el. A különböző alvásciklusok sűrűn követik egymást, de álmodni csak a paradox fázisban tudunk. Ezért, annak ellenére, hogy ébredéskor az lehet az érzésünk, hogy az álom egész éjszaka végi kísért bennünket, egy átalgos nyolc órai alvásból mindössze csak két órát álmodunk.

Virág elérhetősége

Kiegyensúlyozott életre vágyik? Akkor EZ a cikk Önnek való!

Az alvási fázisok megállapítására és kategorizálására rengetek kísérletet végeztek, és tudományosan alátámasztott magyarázatokat tártak elénk. Az álomfejtésről viszont nincs tudományos szakirodalom. Különböző feltevések, elméletek léteznek róla, de az álmok eredetét és jelentését még senkinek sem skerült kiderítenie. Sigmund Freud szerint az álom nem több mint a napi események újra élése, feldolgozása. Ahhoz hasonlítható, mint amikor a számítogépbe sok adatot viszünk be majd az enter gomb megnyomásával hagyjuk dolgozni, hogy szintetizálja az addig bevitt információt, rendszerezze és elmentse különböző mappákba. Viszont, ha elfogadjuk Freud elméletét és egyetértünk azzal, hogy az álom nem több holmi adatfeldolgozásnál, akkor mi a helyzet a jósálmokkal? Mi a helyzet azokkal az álmokkal, amelyek olyan eseményekről számolnak be, amelyek még nem következtek be, de a jővőben megtörténnek?

Nagyon sokan álmodnak olyan dolgokról, amelyek később valóban megtörténnek. Az álom tehát valóban a tudatalattink által szervezett és előadott mozifilm, de ki a rendező és a forgatókönyvíró?

Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy létezik egy közös tudatalatti, és ehhez csatlakozik az elménk, amikor ellazult, vagy alvó állapotban van, akkor azt is tudjuk, hogy az információk egy felsőbb dimenzióból származnak, és fontos üzenetet hordoznak.

Az üzenet alvás közben még érthető, de sajnos ébredés után a nagyrészét elfelejtjük, amire meg emlékszünk, azt csak nagyon ritkán sikerül értelmeznünk, hiszen, ami álmunkban egyértelmű és logikus volt az éber állapotunkban zagyvaságnak, értelmetlen katyvasznak tűnik. Ezért fontos az álomfejtés, és ezért született rengeteg írás, amely az álmaink dekodolásával foglalkozik.

Annak ellenére, hogy léteznek sémák, álomfejtési utmutatók mindenkinél egyéni értelmezésre van szükség. Az alábbiakban egy felsorolást olvashatnak az alapvető szimbólumok, legáltalánosabb értelembe vett magyarázataival, de ha konkrét álomfejtést szeretnének, akkor mindenképpen érdemes szakemberhez, álomfejtőkhöz fordulni.

rtl_almatlansag

Alagút: Az alagút végét látni problémák gyors megoldását jelenti, ha nem látjuk az alagút végét, és teljes a sötétség, a problémák megoldódnak, de lassabban, mint amire számítunk.

Ágy: Ha az ágynemű piszkos, rágalmazást jelöl, ha tiszta, akkor sikerül egy félreértésből adódó feszültséget megoldani.

Ház: A ház mindig az álmodót jelképezi, az ő személyiségét és azokat a dolgokat, amelyeket még meg kell tennie a jövőben. Pl. vakolatlan ház, azt jelzi, hogy többet kell törődnie a külsőségekkel.

Menyasszony: Ha a menyasszony fehér ruhát visel, akkor az álmodó esküvője még várat magára, ha már férjezett asszony álmában jelenik meg  menyasszony, az új kapcsolatot jelöl. A koszos mennyaszonyi ruha szerelm gondra utal.

Víz: Tiszta vízben úszkálni felszabadulást jelent és azt, hogy a problémák megoldódnak. Koszos vizet látni valamilyen betegség elkerülése, koszos vízben úszni elkerülhetetlen betegséget jelent.

Temető: Temetőt látni mindig új kezdetet jelent, valami olyan álom valóra válását, amely már régóta esedékes.

Utazás: Felgyorsulnak az események, váratlan, örömteli fordulat következik.

 

Sokszor nem emlékszik az ámaira vagy képtelen értelmezni azokat? Pedig sokszor érdemes kérni egy álomfejtést, mert rossz dolgokat előzhet meg vele, vagy nem szalasztja el a szerencséjét! Hívja Virágot vagy Fortunát a 06 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), ők a legjobb szakembereink e téren! Eléri őket külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

 

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*