Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

alomfejtes

Álomfejtés – Hogyan?

Dátum: 14.05.2014

Az álmok mindig is misztikus területei voltak létezésünknek, teli szimbólumokkal, erős érzelmekkel és titkokkal. Vannak álmok, amik egész napunkra rányomják bélyegüket, legyenek akár pozitívak, akár negatív töltésűek. Ilyenkor a legtöbben elgondolkodnak azon, honnan is eredhetnek ezek a képek, látomások, mit is jelenthetnek, mire figyelmeztetnek minket? Csupán elménk játékai, melyek öntudatlan állapotunkban önmagukat kreálják, vagy spirituális lényünk, felsőbbrendű tudatunk iránymutatásai? Az álomfejtés valójában a különbség tétel és a szimbólum fejtés művészete, hogy segítse Önt saját lelkülete üzeneteinek dekódolásában.

Többféle álmot különböztetünk meg álomfejtés közben. Vannak visszatérő álmok, előző életre utaló álmok, jövendőmondó álmok és természetesen vannak olyanok is, mint például az idea álmok, melyek valóban csupán vágyaink kivetülései. Ilyenek leggyakrabban a szerelmesekkel történnek meg, hiszen ez az egyik legerősebb érzés, mely elménkre ellazulásunk után is hat. Ezért megesik, hogy álmunkban szívünk választottjával vagyunk, de ennek nincsen különösebb jelentése, mert elalvás előtt éppen rá gondoltunk. Amit még érdemes megemlítenem az eltávozott szeretteinkkel való álmodás. Ebben az esetben csak egy álomfejtéssel foglalkozó szakember tud különbséget tenni a vágyálom és a valódi sugallat között. Ezzel együtt azonban eljutottunk a természetfeletti hatások által megszülető álmokig is. A szellem jelenségeket nagyon gyakran kísérik rémálmok, vér, temető és egyéb halált jelképező szimbólumokkal tarkítva. Amennyiben erről nem egyszer álmodik valaki, az álomfejtés már nem elegendő, ki kell egészíteni rontás vizsgálattal is, hogy a rossz érzések feloldhatóak legyenek.

Ez volt hát a közel sem teljes felsorolás az alapvető álomtípusokról, melyek között gyakori az átfedés, illetve vannak ritkább, teljes mértékben egyéni álmok, melyeket egyik kategóriába sem lehet besorolni. Maga az álomfejtés a legnehezebb mágikus műveletek egyike, mert nem elég pusztán legendák és tapasztalatok által előre meghatározott jelentéstartalmat keresni a szimbólumok mögé. Teljesen más, mint az asztrológia, mely égi és földi események megfigyelésén alapul. Más, mint a Tarot, mely 22 változatlan szimbólumon keresztül jellemzi az egyén sorsát, szelleme fejlődését. Álomfejtéskor a mágusnak meg kell kicsit ismernie ügyfelét, meg kell tanulnia személyes szimbólumrendszerét, amit kapcsolatban áll az univerzum szimbolikájával. Csak is így adhat konkrét jelentést az álomban megjelenő képeknek és történéseknek. Egyetemesíteni ebben az esetben nem lehet, hiszen mindenki számára mást jelent például egy kutya, amit sok álmoskönyv a hűség jeleként értelmez.

A személyre szóló álomfejtésnél a mágus sokat kérdez ügyfelétől, nem csupán az álomról, az életéről is, hogy a múlt eseményei, a lélekbe ivódott tapasztalatok felszínre kerüljenek. Ezért fontos az, hogy ha kíváncsi arra, mit is jelent az Önre nagy hatást gyakorló álom, olyan szakembert keressen fel, aki valóban Önre koncentrál. Ilyen szakemberrel találkozhat akár az Astro centerben is, amennyiben felhívja vonalunkat.

Hagyj hozzászólást

*