Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Amulettel a rontás ellen

Amulettel a rontás ellen

Dátum: 18.02.2013

Az amulett szó az arab hamalet szóból származik és eredetileg függőt jelent. Olyan írással, szavakkal, mondásokkal felruházott kis tárgy volt, amit betegségektől, ráolvasástól, mindenféle negatív energiák ellen védelmet nyújtott. Egyiptomban, Rómában, Mezopotámiában is hordtak amuletteket már.

A rontástól, negatív energiáktól való félelem és védekezés szinte egyidős az emberiséggel. Az átok, rontás, szemmel verés ellen különböző formájú védő szimbólumokat alkalmaztak, minden országban más és más volt a jelkép, de mindegyik a fekete mágia elleni védelem eszköze lett.

Ezen kívül léteznek mágikus állatszimbólumok, kéz formák, kereszt alakú amulettek és kör alakú védelmi amulettek, istenségek szobrai.  Minden ember készítette tárgy vagy akár egy apró kavics is lehet az amulettünk.

Feladatuk az, hogy viselőjüket mágikus védelemmel segítsék. Fontos, hogy higgyünk is abban, hogy az apró tárgy valóban a védelmünket szolgálja. Érzelmi alapon működnek és a hitünket erősítik.

Nézzünk egy pár ismert szimbólumot:

  • Az ősi Egyiptomban a szkarabeusz volt a védelmi amulett.
  • A muszlim országokban Fatima keze a jó szerencsét garantálja.
  • A törököknél  Allah szeme véd a rontás és szemmel verés ellen.
  • A zsidó kultúrában Mirjam keze rontás ellen használ.
  • Drágaköveket is használhatunk a negatív energiák ellen való védekezéshez, a smaragd az egyik leghatásosabb védelmező.

Minden nyakba akasztható, vagy testre erősíthető tárgy amulettnek tekinthető és viselőjét hivatott megvédeni az ártó démonoktól, rontásoktól, átkoktól, negatív rezgésektől.

Amulettet magunknak is készíthetünk a piros szín véd a rontástól, ha egy piros fonalra 9 csomót kötünk és a bal csuklónkra tesszük az védelmet nyújt.

Készítsen Ön is magának!

 

Utoljára módosítva 2013.10.24.

Hagyj hozzászólást

*