Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Ansata tarot

Ansata tarot

Dátum: 26.08.2013

Az Ansata különleges még a tarot kártyák között is. A legtöbb kártya 22 Nagy Arkánumból és 56 Kis Arkánumból álló csomag. Ebben a tarot kártyában viszont nem találjuk meg a Kis Arkánum lapjait.

Találunk rajta viszont különleges jeleket, ugyanis a lapok mindegyike egy-egy bolygóval illetve csillagjeggyel analóg. Aki az asztrológiával is foglalkozik annak rögtön feltűnik, hogy a 12 jegy és a 10 bolygó száma megegyezik a lapok számával: 22.

A kártyák, illetve a hozzájuk tartozó könyv legelőször Németországban jelent meg, a könyv szerzője német: Brend A. Mertz.

Nézzük a lapokat és annak jelentéseit:

0. és XXII. Bolond – Plútó
I. Mágus – Nap
II. Főpapnő – Hold
III. Császárnő – Szűz
IV. Császár – Jupiter
V. Főpap – Szaturnusz
VI. Szeretők – Merkúr
VII. Kocsi – Nyilas
VIII. Igazság – Mérleg
IX. Remete – Neptunusz
X. Szerencsekerék – Bak
XI. Erő – Oroszlán
XII. Akasztott ember – Uránusz
XIII. Halál – Skorpió
XIV. Halál – Mértékletesség
XV. Ördög – Mars
XVI. Torony – Kos
XVII. Csillag – Vénusz
XVIII. Hold – Rák
XIX. Nap – Ikrek
XX. Ítélet – Halak
XXI. Világ – Bika

 

Az asztrológia, a tarot és a numerológia egy tőről fakadnak, de az idők folyamán szétváltak egymástól. Ennek ellenére rengeteg átfedést találunk  az elemzés során. A kártyák is a fejlődésünket mutatják, a feladatainkat, de képekbe mesélnek nekünk ezáltal a kérdezőnek is érthetőbbé válik, az életfeladata, jelen problémája és annak megoldása.

Nézzünk egy konkrét lapot is:

V. Főpap.

Asztrológiai megfelelője: Szaturnusz

 

A Szaturnusz mint tudjuk a Küszöb Őre. Csak azt engedi átlépni, aki a megtapasztalásokat, élettapasztalatokat végig élte és megértette. Éli a sorsát és elfogadja. Ismeri a titkokat és csak az arra érdemeseket engedi tovább lépni.  A belső érést mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Hagyj hozzászólást

*