Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Asztrológia 2012

Asztrológia 2012: Mi történik a Földön?

Dátum: 11.06.2012

Az asztrológia tudományának  is megvan a maga magyarázata arra,  hogy mi történik a Földünkön. A természeti katasztrófák, valamint az erkölcsi, pénzügyi és a társadalmi krízis tanúskodnak arról, hogy egy új világ küszöbén állunk. Az asztrológia feltárja nekünk a változások csillagászati alapját, azt hogy meddig fognak tartani, valamint, hogy melyik csillagjegyek fogják a leginkább érzékelni őket.

 

Az asztrológia szerint ez az intenzív változások időszaka

Nem olyan messze a gyönyörű kék bolygónktól, körözik a Nap körül három rejtett bolygó. Az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó szimbolizálják az asztrológia tudományában a tudatalatti energiákat, amelyek az emberek együttes tudatának hátterében folynak.

Fontos kiemelni, hogy maguk a bolygók semmit sem tesznek. Ők szimbolikusan tükrözik az energia fajtáit vagy annak az időnek a minőségét amit éppen élünk. Ennek az időnek a minősége ebben a pillanatban  drámaiságot és intenzív eseményekre utal.  Szinte ezzel egy időben, különböző energiák keletkeztek, amelyek intenzív változásokra mutatnak, melyek átformálják majd azt az életmódot amit ma ismerünk. A változások romboló energiákkal kezdődtek, amelyek szimbolikusan az Uránusz és a Plútó összecsapását jelentik.

Aggódva és tehetetlenül vagyunk tanúi a földrengéseknek, vulkánkitöréseknek, nukleáris katasztrófáknak és  környezetvédelmi katasztrófáknak amelyek műszaki hibák miatt jelentkeztek. Erőtlenül és szomorúan követjük figyelemmel a háborúkat és forradalmakat, a felvonulásokat és a szegénységet. Mégis, ezek a szörnyű események, melyek az egész világot lázban tartják, egy együttes felismerést keltenek életre bennünk, méghozzá azt, hogy a változások elkerülhetetlenek, hogy a világ képes és tud is jobb hely lenni.

Kicsik vagyunk, de mégis nagyok

Az életünk nem csak személyes utazás, összefüggésben állunk nagyobb egységekkel is, a családunkkal , a népünkkel, a kontinensünkkel, a bolygónkkal. Még ha ki is építettük a magunk világát és eltávolodtunk a közösségtől és megpróbáltuk azt megvédeni, mégsem tehetünk úgy mintha nem lennénk  részei valaminek, ami nagyobb nálunk. Így mindegyikünk része lesz a változásoknak is, amik az elkövetkezendő években átformázza majd a világnézetünket és a tudatunkat. Tudunk-e mi, mint győztesek tenni valami jót? Nekünk, akiknek nincs meg a hatalmuk, hogy fontos döntéseket hozzunk, mégis mindennap szembesítve vagyunk a döntések sorozatával, nagyokkal vagy kicsikkel, amelyek első látásra nem néznek ki úgy, mintha összekötésben állnának a fontos és nagy döntésekkel.

Íme, hogyan írta le ezt, J.R.R. Tolkien a Gyűrű Szövetségében: „Kénytelenek vagyunk elindulni ezen az úton, még ha nehéz is lesz. Ezen az úton nem lesz a hasznunkra, sem erő, sem bölcsesség.  Az ilyen vállalkozásba belevághatnak a gyengék is, ugyanannyi hittel amennyivel az erősebbek. Mégis gyakran az ilyen világ történéseket  apró kezek indítják el, mivel a nagyok tekintete a másik oldalra fordulnak.”

A víz spórolása, a hulladék szelektálás, az egészséges élelmiszerek, a jótékony tevékenységek és az környezetvédelmi projektek már most is csak részletei a közös mitológiánknak. Ezek csak példái a lényegtelen döntéseinknek, amelyeket mindennapjainkban gyakorolunk, és amelyek egyáltalán nem lényegtelenek.

 

Készen állunk-e az ébredésre?

Egyeseknek a változások személyes szinten is bekövetkeznek. Amikor a rutinunkban szinte elalszunk, elhanyagoljuk a képességeinket és abbahagyjuk a tanulást, többé már nem örvendünk az életnek és leáll a fejlődésünk. Hányszor találtuk magunkat olyan szituációban, amelyről tudjuk, hogy nem elégít ki minket, de nem annyira rossz ahhoz, hogy megküzdjünk a változással? Csak valamilyen baj vesz rá minket, hogy rászánjuk magunkat rá, hogy végre megoldást keressünk. Minden nehéz szituációt az életben felfoghatjuk kihívásként is. Az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó szerepe az asztrológia tudományában, hogy felébresszenek minket és inspiráljanak, valamint szembeállítsanak a változásokkal amelyeknek ösztönösen ellenállunk. Mint hívatlan vendégek, ezek a bolygók néha bekopognak az ajtónkon, hogy visszacsalogassanak a sorsunk megvalósodásának a valódi útjára. Felkínálják a változások örvényét , ami rávesz, hogy megtegyük azokat a fontos lépéseket amelyek a boldogabb élet felé visznek.

 

Az asztrológia hatása a csillagjegyek alapján

Az asztrológia nézetében a KOS, A RÁK, A MÉRLEG és A BAK mennek keresztül a legnagyobb változásokon. Elhangzik a kozmikus ébresztés az életükben és viharos időszakot jelez. Az életükben jelentkező  nagytakarítás teljesen megváltoztatja majd. Tudomásul veszik az összes káros szokást és kapcsolatot. Nagy váltást tesznek az egyszerűbb és egészségesebb életmód felé. Nem lesz könnyű, de az ötletek sokasága és az egyedi tervek vezetik majd el őket a személyes szabadsága új tereibe. A kilátástalanság és a néha jelentkező sebezhetőség érzése lehet fájdalmas, de mindenképpen gyógyító tapasztalat is.

AZ IKREK, A SZŰZ, A NYILAS ÉS A HALAK bizonytalan időszakra számíthatnak. Az idegesség és a feldúltság váltakozik az serkentő időszakokkal. Türelmetlenek ahhoz hogy eldobják mindazt amit már meguntak és eltévedhetnek a választási lehetőségek között. A változás kihívása megköveteli a hitet a saját álmaikba, a tudásukba és a bölcsességbe amivel vezetve vannak. A legnagyobb változások a szívükben következnek be, amelyet kénytelenek lesznek megnyitni a kreatív káosz energiáinak és a másokkal való együttérzésnek.

A változások a legkevésbé fognak hatni A BIKA, AZ OROSZLÁN, A SKORPIÓ ÉS A VÍZÖNTŐ életére az asztrológia szerint. Megkímélve lesznek a drámai fordulatoktól, míg a kreativitásuk sikeres üzletté virágozhat. Úgy tűnik, hogy minden amibe belefognak sikeresen működik majd és csak annyit várunk el tőlük, hogy legyenek egy kicsit bátrabbak az újdonságok felé, valamint azt, hogy ne gondolkodjanak túl sokáig a dolgokon, ne hogy elszalasszák a jó lehetőségeket.

 

Hagyj hozzászólást

*