Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Asztrológia - a bolygók jelentése

Asztrológia – a bolygók jelentése a különböző házakban

Dátum: 17.10.2012

Már nem először teszek említést a Házak fontosságáról az asztrológia tudományában, hiszen az, hogy egyes bolygó milyen jegyben áll csak bizonyos tulajdonságokra utal, de, hogy ezek milyen életterületen aktivizálódnak, azt az a Ház határozza meg, amelyben áll, vagy amelynek az ura. De még mielőtt a bolygók és a Házak kapcsolatára kitérnék, fontosnak tartom, hogy a Házak jelentéséről is essen szó.

 

Az asztrológiai Házak leegyszerűsített magyarázata:

I. Személyiség – Fizikai test (Kos jelleg)

2. Értékek – Birtoklás (Bika)

3. Gondolkodás – Gondolatközlés (Ikrek)

IV. Eredet – Otthon (Rák)

5. Kreativitás – Gyerekek (Oroszlán)

6. Munka – Egészség (Szűz)

VII. Nyilvánosság – Társkapcsolat (Mérleg)

8. Halál – Újjászületés (Skorpió)

9. Világnézet – Utazások (Nyilas)

X. Teljesítmény – Hivatás (Bak)

11. Szabad pálya – Barátság (Vízöntő)

12. Tudatalatti – Zárt világ (Halak)

 

Különböző asztrológiai számítási módszerek léteznek arra, hogy  ezeket a házakat személyre szabottan számolják ki. Vannak olyan asztrológusok, akik az egyenlő Házak módszerét alkalmazzák és vannak, olyanok, akik egyéb, például az úgynevezett Placidus-módszerrel dolgoznak. Ez utóbbit akkor alkalmazzák, amikor a Házak kezdete és vége nem kerek 30 fokot zár be. Így fordulhat elő, hogy bizonyos Házak akár három jegyet (például Kos, Bika, Ikrek), vagyis azok tulajdonságait is magukban foglalhatják, míg egy másik Ház csupán egy jegyben áll (pl. Halak). Két dologban azonban mindegyik módszer megegyezik: 12 Házra (körcikkre) osztja a horoszkópot (360 fokot), továbbá abban is, hogy a születésünk pillanata adja meg az úgynevezett Aszcendenst (AC), amely tulajdonképpen az I-es Ház kezdetét jelenti.

A 12 Házat is különféle módon különböztetik meg egymástól az asztrológia szakértői. Léteznek úgynevezett sarokházak, amelyeket római számmal jelölnek, ezek az I, IV, VII, X. A fennmaradó 8 Házat is kétfelé osztják az asztrológusok, mégpedig követő (2, 5, 8, 11) és hanyatló Házakra (3, 6, 9, 12) – itt jegyezném meg, sokan ez alapján nézik meg valakinek az élethosszát, vagyis rövid, közepes vagy hosszú életű lesz-e az illető.

De térjünk át a Házak és a bolygók kapcsolatára. Mit is tudunk eddig? Van egy adott bolygó, amely áll egy jegyben és egy Házban. Mondjuk, legyen ez a bolygó a Mars, amely a Halakban áll és a VII-es Házban, vagyis a kapcsolatok Házában.

A horoszkóp tulajdonosáról elmondható, hogy önérzetes, igazságos, de zárkózott, magányt kedvelő egyéniség, akarata és ereje inkább a segítségnyújtásra korlátozódik (Halak Mars), inkább tervező típus, mintsem cselekvő. Ráadásul a társaival szemben éli meg nyíltan az agresszióit, ott érvényesíti általában a legtöbb energiáját (VII Ház). Tehát jó sugárzások esetén képes küzdeni társáért, segítőkész, és szexuálisan fűtött, de túlidealizálhatja partnereit (üzletit és szerelmit egyaránt). Bár a  VII-es házas Mars hajlamosíthatja hirtelen házasságra (elkapkodott kapcsolatok), a Halak jegy behozza az álomkapcsolat utáni vágyat, így főként nő esetében hajlamos lehet plátói szerelemre.

A felhasználók hozzászólásai (2)

Judith a 14.11.2012

Hol lehet megrendelni a Nawaratna talizmant es mennyibe kerul? Koszonom a valaszt!

    Asztro Show a 01.10.2014

    Kedves Judith!
    Boszi Kata kártyajóst ajánljuk Önnek, melléke: 340. Legkeresettebb szakértő aki segíthet Önnek tanácsokkal hogyan készíthet talizmánt. Hívja most! 0690633991 (485 Ft/perc)

Hagyj hozzászólást

*