Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az asztrológia iskolái

Az asztrológia iskolái

Dátum: 21.11.2011

Többféle típusú asztrológia van, attól függően, hogy mire helyezi a hangsúlyt, amely tükrözi az igazi lehetőségeket az ember életében.

A hangsúly a Napon van, ami jelképezi az Istent, aktiválja a kreativitást és a lelki elveket, illetve a személy központját. Szolár asztrológia  előnyben részesíti az éves kártyákat, a Nap kezdetére menését,  minden év kezdetén, a születésnapon – plusz, mínusz egy nap. Az Isten és az ember tudnak módosítani a jósláson, el tudják kerülni a negatív előrejelzést, maximálisan megvalósítják a szabad akaratot és nem fogadják el a horoszkópot mint egy szigorú életmódot, sorsot, hanem mint számos lehetőséget.

A hangsúly a Házakon  van, amelyeket a horizont vonal mozgásával határozzák meg, a föld területe jelképezi a konkrét földi asztrológiát, amelynek az alapja az ember mindennapi problémái és az ezeken nem kívánó változtatás. Ez mindenek előtt ismert hagyományos európai asztrológia, amelyet széles körben használják a legtöbb orosz asztrológus  is.

 

Az asztrológia fajtái

A Kínai asztrológia  hangsúlyozza a 12 vagy 60 éves ciklust, amelyek összeköttetésben vannak a Jupiterrel és Szaturnusszal, a bolygókkal amelyek felelősek a gazdaságért és országért (öt 12 éves ciklus terjed egy 60 éves ciklus keresztül). Ez egy materialista asztrológia, azoknak akik nem hisznek az Istenbe, Teremtőbe, akik élnek a test érdekében, és azoknak akik törekednek az egészséges, hosszan tartó életet élni, összhangban a természettel és családi örömmel.

Ezzel szemben, az indiai asztrológia  transzcendentális. A figyelmet a materiális világról az ész, a Nagy Énre fordítja. Ez megfelel azoknak akik a jógát választották, az európai kultúra helyett ezt az ősi meditatív hullámot választották.  A Védikus asztrológia  átutalja a horoszkóp jeleket a csillagképekre, illetve a Nap energia forgalmáról a világegyetemre.

A veszti asztrológia  hivatkozik a régmúltra, az a kezdőpontja, és abba a múltba kapcsolódik. Virtuális, absztrakt tárgyak használásával, amelyek fizikailag nem léteznek, olyan prognózist ad, amely nem használható a hétköznapi életben, de megmutatja az asztrált. Van akinek ez is valóság, még fontosabb mint az egész világ, és ha az ember ebben él, akkor ez az asztrológia neki való.

Heliocentrikus asztrológia  mindent objektív és tudományos szempontból keres, ami megfelel a Nap valódi helyének. Azokra van szánva akik a világra a Teremtő szemével néznek, akik a világra úgy néznek amilyen valóban. Ezek olyan emberek, akik elértek sikert az életükben, hires személyek (politikusok vagy sztárok), vagy akik csúcs elérésre készülnek, ahonnan tisztán lehet látni 10 vagy akár 100 évet is előre.

A Német iskola is használja a nem létező bolygókat, a horoszkópot, az emberi sors empirikus elemzésével számítja ki a hatásukat. Minden remény ellenére, ezek a tárgyak nem lettek megtalálva. Ezek úgy működnek mint asztrál ciklusok és az ismert bolygók rezonanciái. Így, létezésre van joguk, és figyelembe kell venni az elemzés során az asztrális folyamatokat, amelyek befolyásolják az embereket akik nyitottak az asztrálisra.

Önnél áll a döntés milyen asztrológiai  rendszert fog választani. Mindegyikből ki lehet húzni előnyt és eredményt. Ideális lenne ha mindent össze lehetne hasonlítani, de ha arra nincs lehetőség, kezdjen azzal amely az adott pillanatban a legjobban megfelel Önnek. Én előnyt adok a szoláris és európai asztrológiának, valamint a heliocentrizmusnak.

 

Utoljára módosítva 2013.12.17.

Hozzászólások lezárva