Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Asztrológia - Miért különbözik a többi technikától?

Asztrológia – Miért különbözik a többi technikától?

Dátum: 05.09.2013

Az asztrológia már több ezer éve létezik és használják. Mezopotámiából ered, ott alkalmazták legelőször, de az asszír és babilóniai népek is foglalkoztak már ezzel. Régen csatába sem indultak az asztrológus megkérdezése nélkül, ideális időponthoz kötötték a házasság időpontját is.

Az ég megfigyelését arra használták, hogy jobban megértsék a természeti törvényeket. A bolygók, amivel az asztrológia dolgozik szimbólumok, archetípusok. Az asztrológia feltérképezi az ember belső személyiségét, működését. Nagyon fontos az analógiás gondolkodás, a mögöttes tartalom megértése.

Az asztrológia nem jóslás. Ám, ha jól alkalmazzák, útmutatást és eligazítást ad a szülött életére, jelzi az értékeket, az adottságokat, meg mutatja sorsának fő irányvonalát, úgy hogy közben a szabad akaratot is figyelembe veszi. Egy adott eseményt jelezhetnek a képletek, ám az már a szülöttön múlik, hogyan éli meg ad-e alkalmat az események megvalósítására.

Nézzük mit tud az asztrológia megmutatni, a teljesség igénye nélkül:

–          Az életfeladatainkat

–          előrejelzések, prognózisok

–          bizonyos események optimális idejének kiválasztása

–          két ember kapcsolatának összevetése, hogyan működik a társunk, párunk ,munkatársunk.

 

Az asztrológiai képlet felállításához szükség van a szülött pontos születési dátumára, az idejére ( óra, perc) és a helyre is. Más technikáknál nincs szükség erre, általában elegendő a születési dátum. Az asztrológus azonban számol is, mielőtt felállítja a képletet. Születésünk pillanatában már rendelkezünk bizonyos tulajdonságokkal, hajlamokkal. Ezek állítanak minket feladatok elé és majdnem minden ember szeretné megfejteni miért úgy működik ahogy, miért azokat a feladatokat, sorsot kapta amit jelenleg hordoz. Ez a munka több órát vesz igénybe, alapos és átfogó beszélgetést, tanácsadást.

 

Hagyj hozzászólást

*