Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az asztrológiai képlet és az életcél

Az asztrológiai képlet és az életcél

Dátum: 28.06.2012

Az asztrológia képlet készítésekor sok asztrológus kiemelten foglalkozik az úgynevezett Holdcsomópontokkal (Sárkányfejeknek is hívják)  melyek tulajdonképen a Hold és a Nap keringési pályájánakmetszéspontjai, más néven az élet súlypontjai.

Egyesek ennek segítségével az előző életeket és azok történéseit kutatják, míg mások a jelen élet kiindulópontjait és fejlődési szakaszait kísérik figyelemmel az asztrológia képket kidolgozásakor.
Magam is úgy gondolom, hogy a Holdcsomópontok lehetnek legnagyobb segítségünkre abban, hogy kiderítsük, a jelen pillanatban megfelelő életfeladatra koncentrálunk-e?

Az asztrológiai képlet rajza

Az asztrológiai képlet rajzán két Holdcsomópontot találunk: a leszállót és a felszállót. Ezek elhelyezkedése, vagyis az, hogy milyen Házban és jegyben állnak (a jegy alárendelődik a Háznak) azt mutatja meg, hogy honnan indulunk születésünk pillanatában, és mi az oka és célja az életünknek. Lelki fejlődésünk csúcspontját, az életcélunkat a felszálló mutatja meg. Abban, hogy ezt követni tudjuk, fontos szerepet kap az a Ház – 12 asztrológiai életterület – is, amelyben elhelyezkedik a Napunk, mert személyiségünk csak azon az életterületen tud kibontakozni igazán.
Hogy példával is éljek, ha valakinek a születési képletében, radix-ában a felszálló Holdcsomópontja a 12-es Ház, Oroszlán jegyében áll, akkor a leszálló Holdcsomópontja pont szemben a 6-os Ház van, Vízöntő jegyben van, hiszen ezek mindig egymással szemben helyezkednek el. Ha Önnek a Napja a 8-as Házban van, akkor az azt jelenti, hogy célja egy erőteljes közösségi életen keresztül, integráció által, a halálon, az elmúláson és az újjászületésen, vagy akár az ezotérián keresztül fizikai, szellemi vagy lelki síkon, elérje azt az állapotot, amikor egyedül is képes nagyra törő dolgokat elérni, amikor magányosan is  megvívhatja harcát a spiritualitás, az égi közvetítés segítségével.
A Holdcsomópontok ugyanúgy róják a köröket mint a bolygók, csak ellentétes irányba haladva. Ez abban segít bennünket, hogy az asztrológiai képlet segítségével, megtudjuk, a jelen pillanatban helyes dolgokra koncentrálunk-e. Például, ha teljesen leköti hétköznapjainkat a hivatásunk, miközben ott a leszálló Holdcsomópontunk van, az arra figyelmeztet minket, hogy most inkább az otthonunkra és a családunkra kellene koncentrálni, vagyis több energiát fordítani rájuk, ha az életcélunkat szeretnénk zökkenőmentesen, nagyobb akadályok nélkül elérni.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

Hagyj hozzászólást

*