Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az akupunktúrás gyógyítás

Az akupunktúrás gyógyítás

Dátum: 26.12.2012

Az akupunktúra egy olyan terápiás módszer amely a gyógyítás folyamatát a test bizonyos pontjainak szúrásával, azok ingerlésével éri el. Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik legrégebbi módszere.Az kínaiak ősi tanításai szerint a gyógyterápia alapelve a yin-yang energia megfelelő elrendezése a meridiánhálózat keringési rendszerében, ami biztosítja az energia biztos áramlását, ami nélkülözhetetlen a szerveink helyes működéséhez. Az energia útjainak a felszabadítását kiválasztott pontok tűszúrásával érik el az akupunktúra mesterei. A módszer célja, hogy az energia megtalálja az útját az energiaszegény helyekig a szervezetben, valamint hogy elvezesse a test egyes pontjaiban felgyülemlett káros és felesleges energiát.

 

Az akupunktúra története

Az akupunktúrás gyógymód Kínából származik 5-7 ezer évre tekint vissza. Az  i.u. 600-as években a kínai császári orvosi kollégiumban már tanították az akupunktúrát. A kezelés Kínában már 2500 évvel időszámításunk előtt a népi gyógyászat virágzó ága volt az akupunktúra, Európában csak a 70-es években lendült fel ez érdeklődés kínai kultúra iránt, így az akupunktúra népszerűsége is megnövekedett.

A hagyományos kínai orvoslás 4 alapfunkciót nevez meg: a lélek gyógyítását, az étrend kiegyensúlyozását, a gyógyfüvek használatát és az akupunktúrás gyógyítást. Igaz Európában inkább csak kiegészítő gyógymódnak tekintik, a kínai akupunktúrás orvoslás már évezredekkel ezelőtt jól kidolgozott rendszert képviselt , amelyben nagy hangsúlyt helyeztek a megbetegedések megelőzésére.

 

Mire jó az akupunktúra?

Az akupunktúra feladata, a szervezet egyensúlyának a megtartása. Az akupunktúra számos betegség, de akár kóros állapot kezelésére is alkalmas vagy legalább kedvező hatással van ezek esetében. A kezeléssel  funkciót javíthatunk, fájdalmat csillapíthatunk, emellett az akupunktúra egy szinte abszolút egészséges megoldás, mert nem viszünk be a szervezetbe idegen vegyületet, gyógyszert és semmiféleképpen sem árt.

Az akupunktúra nem mindenható gyógymód, de számos esetben nagyon hasznos lehet más orvosi kezelés mellett és ez egy mellékhatásoktól mentes gyógymód.

Nem csak a panaszokat kezeljük vele, hanem a betegség okát próbáljuk megszüntetni. A kezelések száma és az akupunktúra igénybevételének a sűrűsége, minden esetében egyediek.

Az akupunktúrával kezelhető betegségek a következőek:  Fejfájás, mozgásszervi betegségek (ízületi gyulladások, egyéb ízületi betegségek), fogfájás,  fül-orr-gégészeti betegségek, légzőszervek betegségei (bronchitis, asztma, allergia stb.), emésztőrendszeri, idegrendszeri betegségek és az urogenitális rendszer betegségeire.

Az akupunktúra egy önálló gyógyító irányzat, de a bioenergetikához és a fizioterápiához is sorolható, ha szeretne többet megtudni az e fajta kezelésekről keresse fel a tanácsadóinkat az Asztro Centerben.

 

Utoljára módosítva: 2013.12.10.

Hagyj hozzászólást

*