Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az álomfogás mágiája

Az álomfogás mágiája

Dátum: 20.11.2013

A kereskedelemben, az ezotériára szakosodott üzletekben, egyre több kinézetű és típusú álomfogót lehet látni, amelyek kultúránkban az Észak-Amerikai indiánoktól, pontosabban az Ojibwa törzstől kerültek át a mi életünkbe is.

Az álmok megfogása, vagy az álmok irányítása, az emberiség régi vágya. Számtalan meditációs gyakorlat létezik, amelyeknek egytől-egyig az a célja, hogy az álmainkat képesek legyünk irányítani. Sokaknak az is elég lenne, ha csak képesek lennének emlékezni, hab lenne a tortán, ha irányítani is lenne lehetőségünk.

Az álmok eredetébe most nem akarok belemenni, de egy dolog vitathatatlan, hogy az álmainkban megjelenő világ, gyakorta üzen nekünk, valamilyen magasabb helyről. Ez a magasabb hely lehet bármi, akár elménk magasrendű megnyilvánulása, vagy valamilyen égi jel, amely arra hivatott, hogy mentőövet nyújtson nekünk napjaink életviharai során. Nem ritka az olyan eset, hogy valaki életét álma menti meg, vagy éppen egy álom során szembesül azzal a bizonyos öt számmal, ami megváltoztatja az életét.

Az álomfogás így minden ősi kultúrában jelen van valamilyen formában. Míg a keleti országokban a meditációt részesítik előnyben, addig a keresztény vallás berkein belül imák vannak erre célra, vagy éppen karizmának, azaz Isteni adománynak tulajdonítják az álomfejtés képességét. Jó példa erre József története a Bibliából, aki képes volt megfejteni a fáraó álmát, ezzel mentve meg Egyiptomot az eljövendő ínségtől.

Ebből a történetből is leszűrődik az, hogy az álmok minden kultúrát képesek voltak rabul ejteni, lenyűgözni. Ha más nem is, de az mindenképpen kiderül, hogy gyakorta kapunk így sorsdöntő információkat, amelyekről senki sem akar lemaradni. Így alakult ki  az álomfogás, illetve azok befolyásolása, amikor szándékosan akarunk elérni olyan álmokat, amelyekből az információ segítségünkre van.

Ahhoz, hogy meditáció útján képesek legyünk álmokat előcsalni a végtelen univerzumból, éveket kell gyakorolni, mire sikerek érhetünk el. Sokkal egyszerűbb mód erre az álomfogó, amely nem csak fogja az álmokat, hanem segítségével lehet őket bizonyos mértékben befolyásolni is. Az álomfogón, minden szimbólumnak meg van a jelentősége. Többnyire egy karika, amelyben egy háló van, szimbolizálva azt felületet, amelyen fennakadnak az álmok. Alatta motívumok, illetve díszek és madártoll díszítőelemek vannak. Ezeknek is meg van a maga jelentősége, de itt legfontosabb és legkifejezőbb a madártoll, amelyek természetben talált tollak lehetnek.

 

A felhasználók hozzászólásai (2)

Ibolya a 27.04.2016

A visszatérő éjszakai zajokat kerestem. Visszatérő “zajokat” hallok valamikor éjfél után és hajnali 4 óra között. Még alszom, de már kezdek ébredni. Álmodom, de tudom, hogy korán van és nem nyitom ki a szemem. Amikor tudatom teljesen kinyílik a valós világra, hallom, hogy valaki elsiet az ágyam mellöl, hallom lépteit. Több alkalommal előfordult. Nem félek, mert hiszek a szellemvilágban, hiszem, hogy aki végleg elment, annak szelleme, tudása, tapasztalata nem semmisül meg, éteri alakban tovább létezik. Már minden idős, kedves személy, akihez életem kapcsolódott, elment. Férjem is elment lassan 10 éve, idő előtt. Tudom, hogy ilyenkor ők vannak körülöttem, vigyáznak rám.

    Asztro Show a 27.04.2016

    Kedves Ibolya! Oka nincs is félni, csak sajnos sokszor negatív entitások is lehetnek közelünkben. Ezek elszívják az ember energiáját, rossz hatással vannak az életünkre. Egy vizsgálatot nem ártana kérnie, és egyben kaphat üzenetet eltávozott szeretteitől is! 🙂 0690633991 – 485 ft/p, a legjobb szakemberek várják!

Hagyj hozzászólást

*