Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az angyalok hierarchiája

Az angyalok hierarchiája

Dátum: 14.05.2013

Az angyalok különféle rendszer alapján sorolhatók be. De leginkább a rangjuk, vagyis erősségük és a feladatkörük alapján rangsorolják őket.

Különféle szemléletek léteznek az angyalokkal foglalkozó szakemberek közt. A legismertebb hierarchia a rangjuk alapján, amikor főangyalokról (arkangyalok – Isten első teremtményei) és „egyszerű” angyalokról beszélünk. Feladatuk alapján viszont létezik olyan elmélet is, amelyik az angyalokat egy hierarchikus rendszerben három szférába és 9 csoportba osztja.

 

ITT olyan képeket láthatsz, melyeken igazi angyalokat kaptak lencsevégre. Nem érdemes kihagyni!

 

Az első szférába tartoznak azok az angyalok, akik legközelebb állnak Istenhez: a Szeráfok, Kerubok, Trónusok.

Ők a mennyei tanácsadók. Legegyszerűbben úgy lehetne bemutatni őket, hogy a Szeráfok a menny őrangyalai, a Kerubok a bölcsességé, a Trónusok pedig a Föld őrzői. Természetesen ez egy kicsit leegyszerűsített formában, mert közismert az is, hogy a Szeráfok a szeretet angyalai – a Bibliában is megjelennek az Ótestamentumban, mint lángoló teremtmények. A Kerubok énekükkel Isten akaratának közvetítői az angyalcsoportok közt, míg a Trónusok már hídként szolgálnak az emberek – az angyalok – és Isten között.

rtl_angyal

ITT megtudhatod, melyik angyal vigyáz rád!

 

A második szférában az Uraságok, Erősségek és a Hatalmasságok – vagy Főhatóságok – tevékenykednek. Az Uraságok az alacsonyabb rendben álló angyalok segítői (irányítói). Ezért sokszor ábrázolják őket pálcával és Isten pecsétjével a kezükben. A Főhatóságok, ők a csodák és áldások angyalai – az Irás szerint ketten Jézus feltámadásakor is jelen voltak a csoportból -, míg a főhatóságok a születésért és a halálért felelősek.

 

A harmadik szférába az Archék, az arkangyalok és az angyalok tartoznak. Az Archék egy-egy emberi korszakért felelősek, vagyis a Föld ügyeit irányítják, így az embereken túl felelnek az állatokért, a növényekért, sőt még az élettelen anyagokért is. Az Arkangyalok az egyes népekért is felelősek, s ezek vezetőivel igyekeznek közölni az isteni szándékot. Míg maguk az Angyalok az úgynevezett Őrangyalok, akik az egyes emberek vezetéséért, támogatásáért felelnek a születésétől a haláláig.

Ágnes

Az angyalok mindig körülöttünk vannak, jelekkel próbálnak kommunikálni, az életünket jobb mederbe terelni. Kérdés, hogy észre vesszük-e ezeket a jeleket, vagy annyira elvagyunk saját ügyes-bajos dolgainkkal, hogy megfeledkezünk arról, hogy valójában nekünk is akar valaki segíteni? Kérd el személyre szabott angyali üzenetedet Tündér Lili vagy Machita jósnőktől a 90 633 991-es telefonszámon (485 Ft/perc), a Te életed is merőben megváltozhat ez által!

Eléred angyalkommunikátorainkat külföldről is: Romániából a 0903760666 (1,56€/p) számon, Szlovákiából a 0900605906 (1,61 €/p) számon, Szerbiából a 0901855856 (120din/p) számon és Ausztriából a 0900470622 (1,81€/p) számon!

Lajkolj minket!

Hagyj hozzászólást

*