Cikkek

Kövesse asztro-híreinket a blogunkon!
Olvasd hetente frissülő cikkeinket!

Az okkultizmus veszélyei

Az okkultizmus veszélyei

Dátum: 04.09.2013

Mi is jelent maga az okkultizmus? Jelentése a latin occultus szóból (titkos, rejtett) ered, vagyis a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos ismeretek összefoglaló elnevezése. Magában foglalja az ezoterikus nézetek, a jósló praktikákat. Alaptézise, hogy a világ osztatlan és oszthatatlan egység, vagyis minden összefügg mindennel. Továbbá ez a „kézzel meg nem fogható”, a fizikai világon túli dimenzió megismerése – megértése – egy magasabb rendű tudáshoz vezet, ami egy tökéletesebb, teljesebb létállapotot hoz el a megismerője számára.

A jelen kor okkultizmusának érdekessége, hogy az eddig ismert tanokat, mint a görög és buddhista filozófia, a keleti tanok, a zsidó és keresztény valláskultúra pozitív tanításait ötvözi.

Itt a pozitív előjel igen fontos, mert az igazi okkultista tanok nagyon óvatosan bánnak minden negatívizmussal. Ennek egyik fő oka, hogy tudják, a dogmatizmus erőszakhoz, legrosszabb esetben akár gyilkossághoz is vezethet, gondoljunk csak a hit nevében indított háborúkra, vagy az antiszemitizmusra, rasszizmusra. A valós értékeket közlő okkultista tanokat még onnan is felismerhetjük, hogy szinte bármely vallású, vagy hitű embertársunk be tudja illeszteni ezeket a nézeteket hitvilágába anélkül, hogy ez mélyebb konfliktussal járna a lelkében.

Vannak, akik az okkultizmus veszélyeire olyan egyszerű mondattal hívják fel a figyelmünket, hogy olyan dolgokban ne higgyünk, és olyanokat ne cselekedjünk meg, amelyek Istenünknek nem tetsző lenne.  Vagyis itt is a belső hitvilágunk lehet a mérce. Nem jó ezeket nagy lépésekben meghaladni, csak lassabban tágítani lelkiismeretünket, mert komoly lelki konfliktusokat okozhatnak, melyek bűntudatunkat erősítheti, mely viszont rengeteg negatív energiát, gátlást hozhat el az életünkbe. Természetesen az eleve negatív energiákkal dolgozó jósoktól és mágusoktól, varázslóktól eleve jobb, ha távol tartjuk magunkat. De még ezen túl is akadnak figyelmeztető jelek, amit nem árt észrevennünk.

Megszállottság: amikor nincs egyensúly a fizikai lét és a spiritualitás között. Ettől minden bölcs tanítás óva int, hisz nem véletlenül kerültünk fizikai testbe, feladatainkhoz fizikai létünk nélkülözhetetlen.

Minden tanítástól óvakodjunk, mely arról szól, hogy egónkat fojtsuk el, mert ez szintén nélkülözhetetlen a céljaink eléréséhez. Egy jó tanítás legfeljebb azt kéri, hogy teremtsünk egyensúlyt, ne engedjük meg egónk elhatalmasodását.

A mestereknél, jósoknál is ezek azok a jelek, amelyeket meg kell figyelnünk, mert ezek a hitelességük útmutatói.

Hagyj hozzászólást

*